Sosyal Medya

Dünya

İsrail'in dokunulmazlığına isyan etti

Kanadalı milletvekili İsrail'in katliamına isyan ederek partisinden istifa etti.



Ä°srail'in Gazze'de 2 binden fazla Filistinliyi öldürmesi karşısındaki duyarsızlığı nedeniyle partisinden istifa eden ve hükümete tepki gösteren Kanadalı milletvekili Sana Hassainia, Batı'da Ä°srail'i eleÅŸtirme konusunda adı konulmamış bir sansür bulunduÄŸuna iÅŸaret etti. Hassainia, "Birileri Filistin davasını savunmaya kalktığı andan itibaren hemen sansüre uÄŸrar, Yahudi karşıtı damgası yer ve tüm kapılar yüzüne kapanır" ifadesini kullandı.

Bağımsız milletvekili Hassainia, istifasının ardından konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ä°SRAÄ°L'Ä° ELEÅžTÄ°RMENÄ°N BEDELÄ°

Hassainia, Kanada'da Filistin meselesini savunmanın kişinin kariyerini tehlikeye atması demek olduğunu ve Yahudi karşıtı olmakla eşdeğer tutulduğunu belirtti.

ADI KONULMAMIÅž BÄ°R SANSÜR MEVCUT

Batı ülkelerinde uzun yıllardır Ä°srail'i eleÅŸtirme konusunda adı konulmamış bir sansür bulunduÄŸuna iÅŸaret eden Hassainia, ÅŸunları kaydetti:

"Birileri Filistin davasını savunmaya kalktığı andan itibaren hemen sansüre uÄŸrar, Yahudi karşıtı damgası yer ve tüm kapılar yüzüne kapanır."

KATLİAMA İZİN VERMEK ADİL DEĞİL

Ä°srail'in olduÄŸu kadar Filistinlilerin de kendilerini savunma hakkı bulunduÄŸunu vurgulayan Hassainia, "bu katliama izin verilmesinin adil olmadığına" dikkati çekti.

Hassainia, tepkisinin Kanadalı Yahudiler tarafından olumsuz karşılandığını, şimdiye dek yalnızca bir Kanadalı Yahudi'den destek mesajı aldığını kaydetti.

Kanada hükümetinin Ä°srail'in keskin destekleyicilerinden biri olduÄŸunu belirten Hassainia, Kanada'nın insan hakları ve adaletten bahsetmesine raÄŸmen, "en sonunda gidip adaletle dalga geçenlere destek vermesini" eleÅŸtirdi.

Kanada kamuoyundan olumlu tepki aldığına iÅŸaret eden Hassainia, bir politikacının risk almasının ve deÄŸerleri için kariyerini tehlikeye atmasının Kanada'da çok rastlanan bir ÅŸey olmadığını belirtti.

SANA HASSAÄ°NÄ°A KÄ°MDÄ°R?

Kanada'da 2011'de sosyal demokrat Yeni Demokratik Parti'den (NPD) milletvekili seçilerek parlamentoya giren Tunus asıllı Hassainia, Ä°srail'in Gazze'ye 7 Temmuz'da baÅŸlattığı ve 51 gün süren saldırılarında her gün çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybetmesi karşısında partisinin daha insancıl ve etkili bir söylem kullanması için çalıştı. Ancak NPD lideri Thomas Mulclair, sivillerin ölümlerine karşı çıkmasına karşın Ä°srail'in teröristlere karşı kendi vatandaÅŸlarını savunma hakkı olduÄŸunu söylemeye devam etti. Hassainia da NPD'nin Gazze konusunda adil tavır almamasını gerekçe göstererek geçen hafta partisinden istifa etti.

Ä°srail'in 7 Temmuz'da baÅŸlattığı saldırılarında 2 bin 145 Filistinli hayatını kaybetmiÅŸ, 11 bin 100 kiÅŸi yaralanmıştı. Mısır'ın arabuluculuÄŸunda Kahire'de yürütülen görüÅŸmelerde Ä°srail ile Filistinli gruplar arasında 26 AÄŸustos'ta kalıcı ateÅŸkes saÄŸlanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.