Sosyal Medya

Dünya

İsrailliler Türk kahvesine savaş açtı!

İsrail ile Türkiye arasında yaşanan Gazze gerginliği sonrası ülkede Türk kahvesi satan "Strauss" şirketine tepki yağıyor.



Channel 2 News haber kanalı, bazı Ä°sraillilerin, gıda devi Strauss’un ‘Elite Türk Kahvesi’ adlı ürününe karşı sosyal medyada savaÅŸ açtığını bildirdi. Åžirketin Facebook sayfasına yazılan yorumlarda, “Bugünlerde Türkiye ile baÄŸlantılı her ÅŸeyden iÄŸreniyorum”, “Bu kahvedeki Türklük nedir? Kahve çekirdekleri Türkiye’den deÄŸil. Kahve de Ä°srail de üretiliyor” gibi ifadeler yer aldı.
 
1963’TEN BERÄ° ÜRETÄ°LÄ°YOR
Söz konusu yorumların binlerce kiÅŸi tarafından beÄŸenildiÄŸi görüldü. Kullanıcılar kahvenin isminin deÄŸiÅŸtirilmesi talebinde bulunurken; bir Ä°srailli, “Kahvenin ismi, ‘Siyah/Ä°srailli/Lezzetli/Harika’ olarak deÄŸiÅŸtirilebilir. Yeter ki Türk olmasın” diye yazdı. Bir diÄŸeri ise, “Bu kahvenin ismi insanların duygularını incitiyor. Ürünü boykot etmeliyiz” diye yazdı.
Firmanın tepkilere cevabı gecikmedi. Åžirket, kahve çekirdeklerinin Türkiye’den deÄŸil Etiyopya, Kolombiya ve Vietnam’dan geldiÄŸini ancak öÄŸütülme ÅŸeklinin ‘Türk’ olduÄŸunu belirtti. "Elite Türk Kahvesi", 1963’ten bu yana Tel Aviv yakınlarındaki Lod kentindeki aynı fabrikada üretiliyor.
 
 
 
Mavi Marmara baskınının ardından Türkiye ile Ä°srail arasında yaÅŸanan diplomatik kriz sırasında da bazı kafeler Türk kahvesi satmama kararı almıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.