Sosyal Medya

Dünya

Twitter'a Ar-Ge önerisi

Türkiye'ye görüşme için gelecek olan sosyal ağ Twitter yöneticilerine Ar-Ge faaliyetleri yapma önerisi getirilecek. Ayrıca Twitter'a Türkiye'de ofis açması önerilecek.



UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Lütfi Elvan, Twitter yetkililerinden Türkiye'de ofis açmalarının yanı sıra Ar-Ge faaliyetlerini Türkiye'de yapmalarının isteneceÄŸini belirtti.

Bilgi Teknolojileri ve Ä°letiÅŸim Kurumu (BTK) ile Twitter üst düzey yetkililerinin, 25 AÄŸustos Pazartesi günü üçüncü kez bir araya geleceklerini anlatan Elvan, arzularının kamuoyuna mal olmuÅŸ sosyal medya kuruluÅŸlarının Türkiye'de ofis açması olduÄŸunu söyledi. Sosyal medya kuruluÅŸlarının Türkiye'de ofis açmaları halinde iÅŸlemlerin daha saÄŸlıklı bir yapıya kavuÅŸarak hızlanacağını vurgulayan Elvan, "ArkadaÅŸlarımız bu konuyu yine görüÅŸecekler" dedi.

Pazartesi günü gerçekleÅŸecek görüÅŸmede, Twitter yetkililerinden Ar-Ge faaliyetlerini Türkiye'de de yapmalarının isteneceÄŸini dile getiren Elvan, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Türkiye'de araÅŸtırma geliÅŸtirmeye yönelik ofis dışında faaliyet göstermelerinin önemli olduÄŸunu düÅŸünüyoruz. Yazılım alanında Türkiye'de önemli geliÅŸmeler oldu. Bu anlamda bu tür merkezlerin Ar-Ge merkezlerinin Türkiye'de olmasını arzu ediyoruz. Twitter'ın Türkiye'de ofis açması, Ar-Ge faaliyetlerini Türkiye'de yapmaları ve Twitter'ın Türk kullanıcılar için daha anlaşılır olması dolayısıyla Türkçe bölümün uygulanmaya konması hususu konuÅŸulacak."

Twitter ile ilk görüÅŸme 14 Nisan'da yapıldı

BTK BaÅŸkanı Tayfun Acarer ve beraberindeki heyet ile Twitter'ın Uluslararası Kamu Politikalarından Sorumlu BaÅŸkan Yardımcısı Colin Crowell arasındaki ilk görüÅŸme 14 Nisan'da gerçekleÅŸmiÅŸti.

Acarer ve beraberindeki heyet, Twitter Avrupa, OrtadoÄŸu ve Afrika Kamu Politikaları Direktörü Sinead McSweeney baÅŸkanlığındaki heyet ile 21 Mayıs'ta Ä°rlanda'nın baÅŸkenti Dublin'de ikinci kez bir araya gelmiÅŸti. Dublin'deki ikinci görüÅŸmede en somut geliÅŸme, "Türkçe canlı destek hattının kısa süre içinde devreye gireceÄŸinin" açıklanması olmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.