Sosyal Medya

Dünya

Avusturya'da camiye

Telfs şehrindeki Eyüp Sultan Cami'nin duvarlarına "Nazi" işareti yapıldı.



Avusturya'nın Tirol eyaletine baÄŸlı Telfs ÅŸehrinde bulunan Eyüp Sultan Cami'nin duvarlarına "Nazi" iÅŸareti yapıldı.

Avusturya Türk Ä°slam BirliÄŸi'ne (ATÄ°B) baÄŸlı Eyüp Sultan Cami DerneÄŸi BaÅŸkanı Yusuf Çıtak, yaptığı açıklamada, sabah namazı kılmak için camiye geldiklerinde 3 "Nazi" iÅŸareti ile karşılaÅŸtıklarını söyledi.

Kamera kayıtlarını inecelediklerinde gece 04:26 sıralarında yüzünü kapÅŸonla kapatan genç yaÅŸlarda birisinin caminin kantin giriÅŸine ve avludaki ÅŸadırvana "Nazi" iÅŸareti yaptığını tespit ettiklerini belirten Çıtak, saldırı ile ilgili polise ÅŸikayette bulunduklarını ifade etti.

Avusturya genelinde daha önce de benzer saldırılar gerçekleÅŸtirildiÄŸini aktaran Çıtak, "Her toplumda art niyetli ve ırkçı insanlar çıkabilir. Bu herkesin kötü niyetli olduÄŸu anlamına gelmez. KeÅŸke olmasaydı. Burası cami olmanın ötesinde toplumun bir araya geldiÄŸi, kültürel etkinliklerin yapıldığı ve kaynaÅŸtığı yerdir. Bu nedenle buraya yapılan saldırılar, insanlık adına hoÅŸ olmamıştır. Bu tür saldırılar, entegrasyon konusunda açıklama yapanların daha dikkatli olması gerektiÄŸini göstermiÅŸtir" diye konuÅŸtu.

Öte yandan Avusturya'nın baÅŸkenti Viyana'da, Ramazan bayramında, Eyüp Sultan Ä°mam Hatip Lisesi inÅŸaatına 5 domuz kafası konulmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.