Sosyal Medya

Güncel

Sınırda büyük dehşet:Yaralılar öldürüldü ve tamamının kafası kesildi

40 IŞİD militanı öldürüldü, bir köy kuşatma altında



Musul'dan Suriye sınırına koridor açmak için peÅŸmerge kuvvetlerine saldıran IŞİD militanları ile sınırda büyük bir çatışma yaÅŸandı. Çatışmada ilk belirlemelere göre 40'ın üzerinde IŞİD militanı öldürüldü. Çatışmada, 3 peÅŸmergenin de öldüÄŸü çok sayıda yaralı olduÄŸu bildirildi.

IŞİD'in Musul'u ele geçirmesinden sonra Telafer üzerinden Kürtlerin yaÅŸadığı Åžengal bölgesini de kullanarak Suriye'ye geçiÅŸ için güvenli bölge oluÅŸturmak amacıyla saldırıya geçti. Dün sayıları 200'ü aÅŸan ve aralarında Çeçen, Alman, Arap, Rus ve Iraklıların da yer aldığı IŞİD, Zımar bölgesindeki peÅŸmerge karakollarına ve mevzilerine kapsamlı bir saldırıya giriÅŸti. Saldırıya peÅŸmergelerin karşılık vermesi üzerine çatışmalar geniÅŸ alanlara yayıldı. Suriye'ye uzanan ve peÅŸmergenin denetimindeki bölge, çok sayıda IŞİD militanının yerleÅŸmesi üzerine peÅŸmerge savunmaya geçti. Bölgedeki peÅŸmerge karakolları, mevzileri ve birçok noktaya saldırı yapıldı.  Gündüz baÅŸlayan ve gece boyunca devam eden saldırıya Duhok ve Åžengal bölgesinden takviye peÅŸmerge kuvvetleri sevk edildi. Çatışmalarda 40 civarında, IŞİD militanı öldürüldü. 20'yi aÅŸkın peÅŸmergenin yaralandığı ve 3 peÅŸmergenin öldüÄŸü öÄŸrenildi.

Musul'a çekildiler
Takviye güçlerin bölgeye ulaÅŸmasından sonra IŞİD grupları, saldırıyı bırakarak Musul bölgesine doÄŸru çekilmeye baÅŸladı. Çekilme sırasında bir köye giren IŞİD grupları, köylüleri rehin aldı. Köyün peÅŸmerge güçleri tarafından sarıldığı ve köylüleri serbest bırakmaları yönünde pazarlık yapıldığı öÄŸrenildi.
Bu arada, IŞİD'in Rojava olarak adlandırılan Kuzey Suriye'de YPG güçleri ile çatışmasında gerilemesi ve birçok noktayı kaybetmesinin ardından IŞİD'in Musul üzerinden Suriye'ye destek amaçlı harekata giriÅŸtiÄŸi kaydedildi. Bu nedenle Musul'dan Suriye sınırına güvenli bir koridor açma amaçlı saldırı yapıldı. Ancak peÅŸmergenin geçit vermemesi nedeniyle saldırı sonuçsuz kaldı.
Musul'dan Suriye'ye uzanan bölgede IŞİD'in bir koridor açması halinde Kürt yönetiminin özellikle Sincar bölgesinde kontrolü tamamen kaybedeceÄŸi tedirginliÄŸi yaÅŸanıyor.

IŞİD peşmergelerin kafasını kesti
AkÅŸam bölgede çatışmalar sürerken IŞİD militanları Zımar bölgesinde bir peÅŸmerge karakoluna saldırdı. Saldırıda 13 peÅŸmerge öldürüldü, iki peÅŸmerge ise kaçmayı baÅŸardı. Karakola giren IŞİD militanları yaralı peÅŸmergeleri de öldürdü ve peÅŸmergelerin tamamına yakınının kafasını kesti. PeÅŸmerge cenazelerinin bir bölümü Zaho'ya getirildi.

Kaynak: Milliyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.