Sosyal Medya

Güncel

Operasyondan sonra açığa alınma depremi

İstanbul merkezli 'casusluk ve sahte isimlerle yasadışı dinleme' operasyonlarında gözaltına alınan polislerden 79'u açığa alındı. Daha önce rütbelilerin arasında bulunduğu 35 polis haklarındaki idari soruşturmalar kapsamında açığa alınırken, Ali Fuat Yılmazer bir süre önce emekliye ayrılmıştı.



Terörle Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü ile Organize Suçlarla Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü'nün gerçekleÅŸtirdiÄŸi operasyonlarda gözaltına alınan Terörle Mücadele Åžube Müdürlerinden Yurt Atayün, Ömer Köse ve Ä°stihbarat Åžube Müdürü Erol Demirhan ile birlikte 35 polis daha önce haklarında açılan idari soruÅŸturmalar kapsamında açığa alınmıştı.

Eski Ä°stihbarat Åžube Müdürü Ali Fuat Yılmazer bir süre önce emekliye ayrılmıştı. Her iki operasyon kapsamında 116 polis gözaltına alınmış, 31'i tutuklanmıştı. MüfettiÅŸlerin hazırladığı raporlar doÄŸrultusunda açığa alınan polislerle ilgili ihraç sürecinin devam ettiÄŸi, bu konu ile ilgili kararların disiplin kurulu toplantılarının ardından netleÅŸeceÄŸi belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.