Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail bayramda çocuk parkını vurdu: 10 şehit

İsrail ordusu, Gazze'nin batısında yer alan Şati mülteci kampındaki çocuk oyun alanında 7'si çocuk 10 kişi öldü. Bölgenin en büyük sağlık kompleksi Şifa hastanesi de bombalandı. Saldırılarda toplam ölü sayısı 1040'ı geçti



Bölgedeki Al Jazeera muhabiri, Åžati mülteci kampındaki çocuk oyun alanına düzenlenen saldırıda yedi çocuÄŸun öldürüldüÄŸünü duyurdu.

İsrail ordusu Şifa hastanesinin yanında bulunan klinikleri de bombalıyor.

Åžifa hastanesi daha önce de Ä°srail ordusu tarafından hedef alınmıştı.

Hastane, Gazze’deki en büyük saÄŸlık kompleksi ve saldırılarda yaralananların hemen tamamı bu hastanede tedavi ediliyor.

Ä°srail, Gazze'ye yönelik saldırılarına bayramda da devam ediyor. Ordu güçlerinin sabah saatlerinde Gazze'nin Cibaliye bölgesinde bir evi bombalaması sonucu bir Filistinli çocuk öldü. 

Ä°srail'in gece bombardımanında ise dört Filistinli ölmüÅŸtü. Ölenlerden biri, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'a düzenlenen topçu ateÅŸi sırasında hayatını kaybetti. SaÄŸlık Bakanlığı, gece boyunca bölgedeki farklı hastanelerde tedavisi süren üç yaralının da yaÅŸamını yitirdiÄŸini aktardı.

Gazze'ye saldırılar sürerken, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon sık sık yaptığı 'her iki tarafa ateÅŸkes' çaÄŸrısını yineledi.

Gazze'de ateÅŸkes saÄŸlanması için ortaya gerekli siyasi iradenin koyulmadığını belirten Ban, Gazze'deki durumun çok kritik olduÄŸunu belirtti.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.