Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Dünya siyonistlerin eziyet fıtratını görsün'

Haniye, “8 yıldır Gazze’ye sırtını dönen dünya katliamları görsün” dedi.



Gazze'deki Filistin Hükümeti eski BaÅŸbakanı Ä°smail Haniye, Ä°srail'in Gazze'ye yönelik 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediÄŸi yüzlerce sivilin hayatını kaybettiÄŸi saldırılara iliÅŸkin El-Aksa televizyon kanalına konuÅŸtu.

Taleplerinde herhangi bir gizem olmadığını gayet net ve açık olduÄŸunu belirten Haniye, "Saldırıları durdurmak, bir daha tekrarlanmamasının teminatını almak, halkımızın 8 yıldır maruz kaldığı zalim ablukanın kaldırılması, siyonistlerin Batı Åžeria'daki olayların (Kaybolan 3 Yahudi yerleÅŸimciyi arama operasyonları) ardından tutuklanan esirleri serbest bırakması" ifadesini kullandı.

Gazze'de uygulanan ablukaya ve yaÅŸanan acılara dünya genelinde tepkisiz kalındığını ifade eden Haniye, "Dünya, 8 yıldır Gazze'ye sırtını döndü. Ä°çinde içme suyu olmayan evler, ilaç bulunmayan hastaneler, ekilmesine izin verilmeyen tarım arazileri, sadece kısa süreli verilen elektrik, binlerce iÅŸsiz üniversiteli" diye konuÅŸtu.

"Bugün tüm dünyanın Gazze'nin bu ablukayı kanıyla erkekçe bitirmeye kararlı olduÄŸunu iyice anlaması gerekiyor. YavaÅŸ ölüm ve geriye dönüÅŸ yok" ifadesini kullanan Haniye, "Gazze halkının da onurlu ve ÅŸerefli bir hayat yaÅŸama ve ablukanın bitme vakti geldi" dedi.

Ä°srail'in Gazze'de katliam gerçekleÅŸtirdiÄŸini vurgulayan Haniye, "YaÅŸlılarımızın, çocuklarımızın deÄŸerli ve aziz kanları akıtılıyor. Tüm dünya bu katliamlarla siyonistlerin eziyet çektiren fıtratlarının kesinlik kazandığını görsün" dedi.

Haniye ayrıca, Ä°srail'in daha önce yaptığı katliamlara karşı "uluslararası sessizliÄŸin" Filistinlilerin kanını akıtmak için cesaretlendirdiÄŸini dile getirerek Batılı bazı örgütlerin de Ä°srail'in iÅŸlediÄŸi suçları örtbas ettiÄŸini savundu.

"Koruyucu Hat" adı altında 7 Temmuz'da Gazze’ye havadan saldırı baÅŸlatan Ä°srail ordusu, 17 Temmuz PerÅŸembe akÅŸamı da karadan saldırıya geçmiÅŸ, genellikle sivil yerleÅŸim birimlerinin hedef alındığı saldırılarda, 541 Filistinli ölmüÅŸ, 3 bin 200 kiÅŸi yaralanmıştı. Saldırılarda bin 100 ev yıkılmış, 18 bin 300'e yakın ev hasar görmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.