Sosyal Medya

Coğrafyamız

'ABD gerçekleri saptırıyor'

Hamas Sözcüsü, 'İsrail'in Filistinli sivillerin öldürülmesini önlemeye yönelik tüm önlemleri aldığı' yönündeki ABD Dışişleri beyanını, “Gerçekleri saptırmak ve İsrail çıkarlarının yanında yer almak” olarak niteledi.



Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'nin açıklamasını eleÅŸtirdi. ABD DışiÅŸleri'nin, Ä°srail'in Filistinli sivillerin öldürülmesini önlemeye yönelik tüm önlemleri aldığı yönündeki beyanını “Gerçekleri saptırmak ve Ä°srail çıkarlarının yanında yer almak” olarak niteledi.

Psaki'nin açıklamalarının, Ä°srail'in Filistin halkına karşı yürüttüÄŸü saldırıların sürdürülmesini saÄŸladığını belirten Hamas Sözcüsü, ABD’nin Gazze'de kadın ve çocukların öldürülmesinde iÅŸgal kuvvetleriyle aynı safta yer aldığını söyledi.

Berhum ayrıca, Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande ve Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel'in, Ä°srail ile dayanışma halinde olduklarını belirten açıklamalarının "Ä°srail terörünün desteklenmesi ve sivil Filistin halkının katledilmesini teÅŸvik etmek" anlamına geldiÄŸini vurguladı.

Hamas Sözcüsü, “Bu, Fransa ve Almanya'yı Filistin halkına karşı Ä°srail terörünü destekleyen devletler sınıfına yerleÅŸtirir” ifadesini kullandı.

ABD’nin açıklaması

ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, “Hiç bir ülkenin suçsuz sivillere karşı geliÅŸi güzel bir ÅŸiddet tehdidi altında yaÅŸaması mümkün deÄŸildir. Hamas'ın terörist bir örgüt olduÄŸunu hatırlatmak önemlidir" demiÅŸti.

Psaki, "Ä°srail, erken uyarıları aracılığıyla sivillerden can kaybının engellenmesine yönelik kendi tarafından önlemleri almıştır. Ancak Hamas her zaman olduÄŸu gibi bunu yapmadı ve Ä°srail'deki sivil bölgelere geliÅŸi güzel saldırılarına devam etti" ÅŸeklinde konuÅŸmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.