Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ramazanda Halep'e varil bombası yağdı

Ramazan ayının başından bu yana 273 varil bombası atıldı.



Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'na (SMDK) yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, SMDK Genel Kurul Toplantısında konuÅŸan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Genelkurmay BaÅŸkanı Abdulilah el-BeÅŸir, "Esed rejimi ramazan ayının baÅŸlamasından bu yana Halep'e 273 varil bombası attı bu da ortalama 150 ton patlayıcıya tekabül ediyor. Bu bombardıman karşısında duracak hiçbir askeri güç yok" dedi.  

Bazı cephelerde muhaliflerin geri çekilmeye baÅŸladığını hatırlatan BeÅŸir, "Askeri Konsey savaÅŸ cephelerini güçlendirmek için komutanları Halep'te topladı" diye konuÅŸtu. BeÅŸir, Deyru'z Zor'un Irak Åžam Ä°slam Devleti'nin (IŞİD) eline geçmesinin sebebini ise IŞİD militanlarının "Irak'tan ele geçirdikleri silahlarla tam donanımlı biçimde geri dönmeleri ve buna karşılık ÖSO'nun silah ve maddi destekten yoksun olması" ÅŸeklinde açıkladı. BeÅŸir, toplantıda SMDK'dan en büyük desteÄŸi askeri alana tahsis etmeleri yönünde talepte bulundu.  

SMDK'nın önceki gün baÅŸlayan ve 3 gün sürmesi beklenen genel kurul toplantısında, SMDK Hukuk Komitesi gözetiminde SMDK üyelerinin seçimi, Suriye'deki son geliÅŸmeler, Suriye hükümeti baÅŸkanı Ahmed Salih Tuma'nın, Özgür Suriye Ordusu Yüksek Askeri Konseyi'ni feshetmesi ve Genelkurmay BaÅŸkanı TuÄŸgeneral Abdulilah el-BeÅŸir'in yerine TuÄŸgeneral Adil Ä°smail'i ataması kararı ve SMDK içinde kadınların temsilinin arttırılması konularının ele alınması bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.