Sosyal Medya

Coğrafyamız

Namaz kılanları öldürenler biz değiliz

İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii, mahkemedeki savunmasında, namaz kılanları öldürenlerin ve yaralıları yakanların kendileri değil teröristler olduğunu söyledi.



Mısır'ın baÅŸkenti Kahire'nin kuzeyindeki Kalyub kentinin yolunu kesmek suçlamasıyla yargılanan Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı (Ä°hvan) Rehberlik Konseyi BaÅŸkanı Muhammed Bedii, mahkemede yaptığı savunmasında, namaz kılanları öldürenlerin ve yaralıları yakanların kendileri deÄŸil teröristler olduÄŸunu belirtti. 

Bedii, çıkarıldığı mahkemedeki savunmasında, "Ä°hvan olarak 85 yıllık geçmiÅŸimizde hiçbir zaman ÅŸiddet kullanmadık. Terörle suçlanacak hiçbir tutum sergilemedik. Ä°nsaflı olanlar buna ÅŸahittir. Namaz kılanları öldürenler ve yaralıları canlı canlı yakanlar biz deÄŸil teröristler ve baltacılar idi. Biz, hiçbir zaman saldırılara karşılık vermedik. Allah'ın dinini hikmetle ve güzel nasihatle savunmaya devam edeceÄŸiz" dedi.

Kendilerini davetçi olarak tanımladıklarını ve halkın yargılayıcısı olmadıklarını kaydeden Bedii, her türlü ÅŸiddete karşı durmaya devam edeceklerini vurguladı.

Mısır mahkemelerine siyasi çatışmalara girmeme çaÄŸrısında da bulunan Bedii, "Ben sizi bu siyasi çatışmaya katılmaktan tenzih ediyorum" diye konuÅŸtu.

Aynı davadan yargılanan Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci de savunmasında mevcut rejimi ve güvenlik güçlerini kincilik ve ÅŸahsi, siyasi düÅŸmanlıkla suçlayarak, hayatını ilimle ve siyasetle geçirdiÄŸini ve bir anda mafya baÅŸkanı olmakla suçlandığını dile getirdi.

Biltaci, "Tarih, çok uzun süre geçmeden bir kaç ay sonra gerçeÄŸi ortaya çıkaracak, utanç verici durum düzeltilecek ve herkes tek tek yargılanacak" dedi.

Bedii ve Biltaci'nin yanısıra aynı davadan eski Tedarik Bakanı Basim Avde, Hürriyet ve Adalet Partisi Yüksek Kurulu Üyesi Ahmed Diyab ve Darbeyi Ret ve MeÅŸruiyete Destek Ä°çin Ulusal Ä°ttifak liderlerinden Safvet Hicazi de yargılanıyor

Mahkeme, duruÅŸmayı karar için 7 Haziran'a erteledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.