Sosyal Medya

Dünya

Kuzey Kore lideri çıldırdı, 1200 kişiyi bu hafta idam edecek

Kuzey Kore Parlamentosu’nun yeni oturumu sonrasında Kuzey Kore yönetimi ve onların ailelerinden oluşan yaklaşık 1200 kişi idam edilecek ve kampa gönderilecek.



Geçen yılın aralık ayında Kim John Un’un amcası olan Kuzey Kore Ulusal Savunma Komitesi BaÅŸkan Yardımcılığı görevini yürüten Jang Song Taek’in idamı sonrasında yaklaşık 200 ülke yönetimi görevlisi ve onların 1 000’e yakın sayıdaki akraba topluluÄŸu komployo karıştığı ÅŸüphesiyle tutuklanmıştı. Bunlardan yarısı parlamentonun yeni oturumu sonrasında idam edilecek, diÄŸerleri ise esir kamplarına gönderilecekler. Parlamentonun yeni oturumunda amcasının idamı sonrasında Kuzey Kore lideri Kim John Un tarafından gerçekleÅŸtirilen görev deÄŸiÅŸikliklerinin onaylanması bekleniyor.  Güney Kore gazetesi The Chosun Ilbo’da yer alan habere göre, Kuzey Kore Ä°ÅŸçi Partisi içerisinde Jang’ın destekçisi olarak bilinen 200 üst düzey yöneticinin idam edilecek. Haberde bu kiÅŸilerin ailelerinin de çalışma kamplarına gönderileceÄŸi iddia edildi. 200 yöneticiye kapalı kapılar ardında gerçekleÅŸecek ‘yargılamaların’ ardından idam cezası verileceÄŸini yazan gazete , ‘uygun prosedürün takip edildiÄŸi görüntüsü yaratılmak istendiÄŸi’ yorumunu yaptı. Haberde, idamların Kang Kon Askeri Akademisi’ndeki poligonda gerçekleÅŸtirileceÄŸi ve infazlarda Ä°ÅŸçi Partisi, hükümet ve ordudan üst düzey yetkililerin de hazır bulunacağı iddia edildi. Gazete, idamların bu isimlerin ‘tanıklığında’ gerçekleÅŸtirilmesindeki amacın, ‘Kim rejimine tam sadakat göstermeyenlerin akıbetine dair bir ibret oluÅŸturmak’ olduÄŸu yorumunda bulundu.


ENÄ°ÅžTESÄ°NÄ° KÖPEKLERE YEDÄ°RDÄ°
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un halası Kim Kyong Hui'nin eÅŸi olan Jang Song Thaek, yolsuzluk yaptığı, uyuÅŸturucu ve kumar gibi alışkanlıkların esiri olduÄŸu gerekçesiyle devlet baÅŸkanlığından sonraki en üst makam olan Ulusal Savunma Konseyi BaÅŸkan Yardımcılığı görevinden alınmıştı. Ordudaki görevinden alınan Jang, askeri mahkemede görülen davasının hemen ardından, ‘vatana ihanet ettiÄŸi için’ idam edilmiÅŸti.
Singapur’da yayımlanan “The Straits Times” gazetesi de, Kuzey Kore liderinin eniÅŸtesini nasıl idam ettirdiÄŸiyle ilgili bir iddia ortaya atmıştı. Kim’in, eniÅŸtesinin çırılçıplak soyularak 3 gün aç bırakılan 120 köpeÄŸin bulunduÄŸu kafese atılması emrini verdiÄŸini öne sürmüÅŸtü.
Daha sonra konuyla ilgili 'Kim'in halasının intihar ettiği' ya da 'idam ettirdiği eniştesinin yerine kız kardeşini atadığı' gibi farklı iddialar da ortaya atılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.