Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye'de siviller hedef oldu

Muhaliflerin açıklamasına göre rejim güçleri Yermuk Kampı'ndaki yardım dağıtım merkezine saldırdı, dokuz kişi öldü, 30 kişi yaralandı.



Anadolu Ajansı'na açıklama yapan aktivist Rami Sayed, rejim güçlerinin Suriye'nin baÅŸkenti Åžam'daki Yermuk yardım merkezine düzenlediÄŸi saldırıda arasında kadın ve çocukların da yer aldığı dokuz kiÅŸinin öldüÄŸünü, 30 kiÅŸinin yaralandığını söyledi. Sayed'in açıklamasına göre yaralıların bazılarının durumu ağır.

Yermuk'taki insani durumun her geçen gün kötüleÅŸtiÄŸini söyleyen Sayed, "Bölge halkı yardım yapılmasını deÄŸil, rejim güçlerinin bölgedeki kuÅŸatmasının kalkmasını istiyor" dedi.

Kamp kuşatma altında

Yermuk kampında Ocak ayının başında El Kaide baÄŸlantılı Nusra Cephesi ile Esed’e destek veren Filistin Halk KurtuluÅŸ Cephesi arasında yeniden çatışmalar baÅŸlamıştı. Ä°ki taraf da ateÅŸkesin bozulmasının sorumlusu olarak karşı tarafı göstermiÅŸti.

Yermuk kampını elinde bulunduran silahlı gruplarla Filistinliler arasında varılan anlaÅŸma sonucu muhalif silahlı gruplar kampı boÅŸaltmış ve Filistinli mültecilere insani yardım ulaÅŸtırılmaya baÅŸlanmıştı. Åžam’ın güneyinde bulunan Yermuk Kampı aylardır kuÅŸatma altında bulunuyordu ve 200'den fazla kiÅŸi açlık nedeniyle hayatını kaybetmiÅŸti. 

AanlaÅŸma sonucu Yermuk Kampı'ndaki sivillere 7 bin 500 koliden fazla yardım yapıldı ve yaklaşık 1500 sivil kamptan çıkarıldı. Suriye rejimi Yermuk Kampı'nı 2013’ün Haziran ayından bu yana kuÅŸatma altında tutuyor

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.