Sosyal Medya

YaÅŸam

Çocuğunu almak isteyen ailelere, senet şantajı...

Gülen grubuna bağlı okul ve dershaneler, çocuklarını buralardan almak isteyen ailelerin önüne senetleri koyup dönem sonuna kadar vermedikleri eğitim ücretini toplu talep ediyor. Kabul etmeyen ailelerse icraya veriliyor



BaÅŸbakan Tayyip ErdoÄŸan'ın gittiÄŸi her ilde cemaatin dershane ve okullarını kastederek, "Bunların dershane ve okullarında okuyan çocuklarınız varsa buralardan alın" çaÄŸrısı üzerine çocuklarını bu kurumlardan almak için harekete geçen aileler, Gülen grubunun senet oyunuyla karşılaÅŸtı. ÖÄŸrencilerin dershane ve okullarından ayrılmasının önüne geçmek isteyen cemaatin, ailelerden dönem sonuna kadar vermedikleri eÄŸitimin parasını toplu olarak talep ettiÄŸi öÄŸrenildi. Fethullah Gülen'e ait eÄŸitim kurumlarının, 2014 Haziran ortasında yapılacak Lisans YerleÅŸtirme Sınavı ile kapanacak olan dönem sonuna kadar vermedikleri 3 aylık eÄŸitimin ücretlerini, çocuklarını almak isteyen ailelerden toplu olarak talep ettikleri ortaya çıktı. Cemaatin bu ÅŸantajlarına raÄŸmen çocuklarının kaydını alan ailelerin senetlerinin de yine bu kurumlar tarafından icraya verildiÄŸi tespit edildi.

'YÜZDE 50 ÖÄžRENCÄ° KAYBEDECEKLER'
Özel ÖÄŸretim DerneÄŸi (ÖZDER) Genel BaÅŸkanı Ahmet Akça da ailelere senetle baskı uygulanarak öÄŸrencilerin bu eÄŸitim kurumlarında kalmaya zorlandığını ifade ederek ÅŸunları anlattı: "Bu konuda ailelerden çok sayıda ÅŸikâyet alıyoruz. Aileler çocuklarının kayıtlarını bu kurumlardan baÅŸka kurumlara almak istediklerini ama önlerine konulan senetler nedeniyle bunu yapamadıklarını söylüyor. Kanuni prosedüre göre dershaneler öÄŸrenciye verdikleri dersin ücretini hesaplayıp geri kalanını iade etmek zorunda. Bunu kanun, öÄŸrencinin sınava hazırlanması gibi ÅŸartlara baÄŸlıyor. Babanın tayini çıkması veya öÄŸrencinin sınava hazırlanmaktan vazgeçtiÄŸini beyan etmesi halinde de paranın iadesi gerekiyor." ÖÄŸrencilerin gelecek sene de dershane ve özel okula gideceklerini ifade eden Akça, "Bu gruba ait dershane ve özel okullara önümüzdeki yıl için kayıt yaptıran birçok ailenin de yine ÅŸimdiden müracaatta bulunarak kayıtlarını iptal ettirdiklerini öÄŸrendik. Yeni dönem baÅŸlamadığı için bu konuda ailelere bir yaptırım uygulayamıyorlar. Bize gelen bilgilere göre önümüzdeki yıl bu gruba ait okul ve dershanelerde yüzde 50'ye yakın bir boÅŸalma olacak" diye konuÅŸtu. Tüketiciler DerneÄŸi BaÅŸkanı Engin BaÅŸaran ise bu kurumlardan çocuklarını almak isteyen ailelerin kalan döneme ait para ödememek için geçerli bir mazeret sunmak zorunda olduklarına dikkat çekerek, "Ailelerin dershanelerden senetlerini alabilmeleri için 'Benim çocuÄŸum artık dershaneye devam edemeyecek kadar ağır hastadır. Biz tayin olduk. Bu parayı ödeyecek gücüm yok' gibi geçerli bir mazeret sunmaları ve bunu belgelendirmeleri lazım. Yoksa parayı ödemek zorunda kalırlar" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.