Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ölüm kuşatmasını protesto ettiler

Suriye'nin başkenti Şam'da rejim güçlerinin kuşatması altındaki Yermuk Mülteci Kampı'nda yaşanan dram Gazze'de protesto edildi.



Gazze'de düzenlenen "Yermuk Mülteci Kampı'ndaki Filistinlilerle dayanışma" gösterisine Gazzelilerin yanı sıra çok sayıda siyasetçi de katıldı.

Gazze'deki Filistin hükümeti Kültür Bakanı Muhammed el-Medhun, gösteride yaptığı konuÅŸmada, Filistin KurtuluÅŸ Örgütüne (FKÖ), "Yermuk Mülteci Kampı'nda Filistinlilerin yaÅŸadığı drama son verilmesi için derhal adım atmaları" çaÄŸrısında bulundu.  

"Filistinlilerin daima tek yürek ve tek vücut olduÄŸunu" ifade eden Medhun, "FKÖ, baÅŸta Yermuk Mülteci Kampı'nda olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun Filistinlileri korumakla yükümlüdür" dedi. 

Medhun ayrıca, BM ve uluslararası insan hakları örgütlerine de Yermuk Mülteci Kampı'nda yaÅŸanan drama "gözlerini kapatmamaları" ve gerekli yardımların bölgeye ulaÅŸtırılması için güvenli bir koridor oluÅŸturulması çaÄŸrısı yaptı.

Suriye'de yaklaşık 500 bin Filistinlinin yaÅŸadığı Yermuk Mülteci Kampı, 8 aydan bu yana rejim güçleri tarafından kuÅŸatma altında tutuluyor. Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) tarafından 5 Mart 2014'te yapılan açıklamada, insani yardım malzemelerinin ulaÅŸtırılamadığı kampta açlıktan ölenlerin sayısının 126'ya yükseldiÄŸi belirtilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.