Sosyal Medya

Dünya

Göstericilerin kalesine girdiler

Venezuela’da güvenlik güçleri, protestoların kalesi olarak gösterilen Altamira Plaza Meydanı'nda kontrolü ele geçirdi. Maracay kentinde bir askerin ölmesiyle, gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 29'a çıktı.



Venezuela Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro'nun, Altamira Plaza Meydanı'nında protestolara devam eden grubun dağılması, aksi halde güvenlik görevlilerin müdahalede bulunacağı açıklamasının ardından, bölgede olaylar dünden bu yana yeniden alevlendi. 

Göstercilere, oyuncak bir bebeÄŸin seri cinayetler iÅŸlemesini anlatan “Chucky” filminden gönderme yapan Maduro, “Altamira Plaza'daki suikastçiler için birkaç saatliÄŸine Chuckyler veriyorum. Onlar bölgeden gitmiyorsa, zorla temizleyeceÄŸim” dedi. 

BaÅŸkent Caracas'ın doÄŸusunda muhalifleri destekleyen orta sınıfın yaÅŸadığı Altamira bölgesindeki meydanda devam eden çatışmalarda, göstericileri dağıtmak amacıyla bölgeye askerler de takviye edildi. 

Güvenlik güçleri, göstericileri dağıtmak amacıyla göz yaÅŸartıcı gaz ve tazyikli su kullanırken, protestocular da asker ve polise, taÅŸ ve molotof kokteyli attı. 

Polis ve askerin bölgedeki göstericileri dağıtarak, kontrolü ele geçirdiÄŸi belirtildi. 

Venezuela Ä°çiÅŸleri Bakanı Miguel Rodriguez Torres de, meydanın barış bölgesine dönüÅŸtürüldüÄŸünü belirtti. 

Ölü sayısı 29'a yükseldi

BaÅŸkent Caracas'a 80 kilometre uzaklıktaki Maracay kentindeki protestolarda bir askerin öldüÄŸü bildirildi. Böylece ülkede gösterilerin baÅŸlamasından bu yana, ölen kiÅŸi sayısı 29'a yükseldi.

12 Åžubat'tan bu yana devam eden gösterilerde muhalefet partisi liderlerinden Leopoldo Lopez de dahil olmak üzere bin 300 kiÅŸi de gözaltına alındı. 

Venezuela'da eski Devlet BaÅŸkanı Hugo Chavez'in hayatını kaybetmesinin ardından 15 Nisan 2013'te yapılan seçimde iktidara gelen Nicolas Maduro, uyguladığı politikalar, yüksek enflasyon ve artan ÅŸiddet olayları nedeniyle eleÅŸtiriliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.