Sosyal Medya

Coğrafyamız

Bangladeş'te 13 kişiye idam cezası

Bangladeş'te bir mahkeme, Cemaat-i İslami Partisi lideri Nizami ve 13 kişiye silah kaçakçılığı iddiasıyla idam cezası verdi.



BangladeÅŸ'te bir mahkeme, Cemaat-i Ä°slami Partisi lideri Motian Maulana Rahman Nizami ve 13 kiÅŸiye silah kaçakçılığı iddiasıyla idam cezası verdi.

Chittagong özel mahkemesinin idam cezası verdiÄŸi kiÅŸiler arasında eski Ev Ä°ÅŸlerinden Sorumlu BangladeÅŸ Devlet Bakanı Lutfozzaman Babar, eski Ä°stihbarat Güçleri Genel Direktörü TuÄŸgeneral Rezzakul Haider Chowdhury, Ulusal Güvenlik Ä°stihbaratı'nın Genel Müdürü Brig Gen de yer alıyor.

Nizami ve 13 kiÅŸi, 2004'te BangladeÅŸ'te bir limanda yakalanan ve Hindistan'ın Assam eyaletinde faaliyet gösteren Assam Özgürlük Cephesi'ne gönderileceÄŸi iddia edilen 10 tır silah sebebiyle yargılanıyordu.

Nizami, verilen kararı ''adaletsiz'' olarak tanımladı ve temyize gideceÄŸini söyledi. Nizami'nin avukatı Kumrul Ä°slam da hayal kırıklığına uÄŸradıklarını belirtti.

Polis, 1 Nisan 2004'te devlete ait Chittagong Üre Gübre Åžirketi'nin iki gemisinde 10 tır dolusu silah bulmuÅŸtu. 2 Nisan'da polis geliÅŸmiÅŸ silahlar, roketatar, el bombası, ÅŸarjör ve çok sayıda mermi ele geçirmiÅŸti.

BangladeÅŸ'te yaklaşık iki ay önce Cemaat-i Ä°slami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla idam edilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.