Sosyal Medya

Coğrafyamız

Afganistan'daki saldırıda IMF temsilcisi öldürüldü

IMF Başkanı Lagarde, Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir lokanta önünde düzenlenen intihar saldırısında IMF'nin Afganistan'daki temsilcisinin de hayatını kaybettiğini açıkladı.



Uluslararası Para Fonu (IMF) BaÅŸkanı Christine Lagarde, Afganistan'ın baÅŸkenti Kabil'de bir lokanta önünde düzenlenen intihar saldırısında IMF'nin Afganistan'daki temsilcisinin de hayatını kaybettiÄŸini açıkladı.

Lagarde, yaptığı yazılı açıklamada, "Çok sayıda kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸi Kabil'deki bir lokanta önünde düzenlenen saldırıda, Afganistan'daki yerleÅŸik temsilcimiz, sevgili meslektaşımız ve dostumuz Vabel Abdallah'ın da hayatını kaybettiÄŸini öÄŸrendik. Bu üzücü haber IMF'da hepimizi ÅŸoke etti" ifadelerini kullandı.

Kabil’de yabancıların da sıkça gittiÄŸi bir Lübnan lokantasının önünde düzenlenen intihar saldırısında en az 14 kiÅŸinin öldüÄŸü, dört kiÅŸinin yaralandığı bildirilmiÅŸti.

-4'ü BM personeli

BM Genel Sekreterlik SözcülüÄŸü'nden yapılan açıklamada, Genel Sekreter Ban Ki-mun'un, 4 BM personelinin de hayatını kaybettiÄŸi saldırıyı en ÅŸiddetli biçimde kınadığı belirtildi.

Açıklamada, "Sivilleri hedef alan bu saldırılar uluslararası insancıl hukukun açık bir ihlalidir ve derhal durdurulmalıdır" ifadesi kullanıldı.

Öte yandan BM Güvenlik Konseyi'nden yapılan açıklamada da Taliban tarafından üstlenen saldırı en ÅŸiddetli ÅŸekilde kınanarak, Taliban, El Kaide ve diÄŸer silahlı grupların sivil halka, güvenlik güçlerine ve uluslararası görevlilere yönelik oluÅŸturduÄŸu güvenlik tehdidinden kaygı duyulduÄŸu kaydedildi. 

Saldırının sorumluların yargı önüne çıkarılması gereÄŸi vurgulanan açıklamada, terörizmin hiçbir ÅŸekilde meÅŸru gösterilemeyeceÄŸi belirtilerek, terörün hiçbir din, medeniyet, etnik grup ve ulusla iliÅŸkilendirilmemesi gerektiÄŸine iÅŸaret edildi.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.