Sosyal Medya

Coğrafyamız

Güney Sudanlılar için yeni mülteci kampları kurmaya ...

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, komşu ülkelere kaçan Güney Sudanlılar için Uganda, Etiyopya ve Kenya'da yeni mülteci kampları kurmaya çalıştığını, varolanları da genişlettiğini açıkladı



BirleÅŸmiÅŸ Milletler Mülteciler Yüksek KomiserliÄŸi (UNHCR), komÅŸu ülkelere kaçan Güney Sudanlılar için Uganda, Etiyopya ve Kenya'da yeni mülteci kampları kurmak için çalıştıklarını, varolanları da geniÅŸlettiÄŸini bildirdi.

BM Mülteciler Yüksek KomiserliÄŸi (BMMYK) sözcüsü Adrian Edwards, BM Cenevre Ofisi'ndeki basın toplantısında, 15 Aralık'tan itibaren 86 bin Güney Sudanlının komÅŸu ülkelere göç ettiÄŸini ve her gün ortalama bin kiÅŸinin komÅŸu ülkelere ulaÅŸtığını vurguladı.

Bu ÅŸekilde devam ettiÄŸinde ocak sonunda 100 binin üzerinde Güney Sudanlı mültecinin komÅŸu ülkelere göç etmiÅŸ olacağına dikkati çeken Edwards, yeni kampların kurulması gerektiÄŸine iÅŸaret etti, UNHCR'ın bu doÄŸrultuda çalışmalar yaptığını belirtti. Edwards, bu kapsamda, Uganda, Etiyopya ve Kenya'da yeni mülteci kampları kurmak için çalıştıklarını, varolanları da geniÅŸlettiklerini söyledi.

Sözcü Edwards, Uganda'da 46 bin 579, Etiyopya'da 20 bin 624 ve Kenya'da da 8 bin 900 Güney Sudanlı mülteci bulunduÄŸunu kaydetti.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.