Sosyal Medya

YaÅŸam

İstanbul merkezli soruşturmaya yayın yasağı

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, 25 Aralık'taki soruşturma kapsamında, dosyayla ilgili her türlü haber, röportaj, eleştiri ve dosyanın içerikleri ile alakalı olarak soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı konulmasını kararlaştırdı.



Ä°stanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Ä°stanbul merkezli 25 Aralık'taki soruÅŸturma kapsamında dosyayla ilgili her türlü haber, röportaj, eleÅŸtiri ve dosyanın içerikleri ile alakalı olarak soruÅŸturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı konulmasına karar verdi.

Ä°ÅŸ adamları Abdullah Tivnikli ve Mustafa TopbaÅŸ'ın avukatı, soruÅŸturma kapsamında yazılı, görsel ve internet medyasında müvekkillerinin masumiyetini, soruÅŸturmanın gizliliÄŸini ve adil yargılanma ilkesini ihlal eden yayınlara sınırlama getirilmesini ve yayınların bu dosya kapsamıyla yasaklanmasını talep etti.

Talebi inceleyen Ä°stanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, soruÅŸturma dosyasıyla ilgili olarak yazılı, görsel ve internet medyasında her türlü haber, röportaj, eleÅŸtiri ve dosyanın içerikleri ile alakalı (yalnızca haber niteliÄŸi taşıyanlar dışında) olarak soruÅŸturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı konulmasına karar verdi.

Mahkeme, kararın bir örneÄŸinin RTÜK ile TÄ°B'e gönderilmesine, ayrıca bu kararın Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü Güvenlik Åžube MüdürlüÄŸü aracılığıyla yazılı basın kurumlarına da ulaÅŸtırılmasına hükmetti.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.