Sosyal Medya

Coğrafyamız

Türkiye'de bitmez tükenmez bir Bosna sevgisi vardır

"TİKA Moştre" sağlık ocağının açılışını gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı İşler, "Türkiye'de bitmez tükenmez bir Bosna sevgisi vardır" dedi.



BaÅŸbakan Yardımcısı Emrullah Ä°ÅŸler, Bosna Hersek'teki temasları kapsamında, baÅŸkent Saraybosna yakınındaki Visoko kentinde Türk Ä°ÅŸbirliÄŸi ve Koordinasyon Ajansı (TÄ°KA) tarafından yaptırılan "TÄ°KA MoÅŸtre" saÄŸlık ocağının açılışını gerçekleÅŸtirdi. 

TÄ°KA BaÅŸkanı Serdar Çam'ın yanı sıra aralarında AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar ve AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle'nin de bulunduÄŸu heyetle Bosna Hersek'e gelen Ä°ÅŸler, ülkenin kuzeyindeki Bosanski Åžamats ÅŸehrinde restorasyonu TÄ°KA tarafından tamamlanan, Bosna Hersek'in ilk CumhurbaÅŸkanı merhum Aliya Ä°zzetbegoviç'in doÄŸduÄŸu evin açılışını yaptıktan sonra, Visoko kentine geçti. 

Visoko'nun MoÅŸtre beldesinde 15 bin kiÅŸiye hizmet verecek, yaklaşık 650 metrekarelik alanda kurulan "TÄ°KA MoÅŸtre" adlı saÄŸlık ocağının açılışına Türkiye'den gelen heyetin yanı sıra Bosna Hercek Üçlü Devlet BaÅŸkanlığı Konseyi'nin BoÅŸnak Üyesi Bakir Ä°zzetbegoviç, Visoko Belediye BaÅŸkanı Amra Babiç, Bosna Hersek Federasyonu SaÄŸlık Bakanı Rusmir Mesihoviç, TÄ°KA Balkanlar ve DoÄŸu Avrupa Daire BaÅŸkanı Ali Maskan, Ankara'nın AltındaÄŸ Belediye BaÅŸkanı Veysel Tiryaki, Bosna Hersek Ä°slam BirliÄŸi temsilcileri, çok sayıda Visokolu katıldı. 

Açılışa gelen çok sayıdaki Visokolu çocuk, BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın fotoÄŸraflarını taşıdı, "Recep Tayyip ErdoÄŸan, sizi seviyoruz, size minettarız. Visoko halkı" ve "Dik dur eÄŸilme, Visoko da seninle" yazılı afiÅŸler açtı. 

-"Türkiye'de bitmez, tükenmez bir Bosna sevgisi vardır"

BaÅŸbakan Yardımcısı Ä°ÅŸler, yaptığı konuÅŸmada, BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Visoko halkına selamlarını ileterek, ÅŸunları söyledi:

"Burada 15 bin insanın hizmet alacak olması bizi gururlandırıyor. Bu projede emeÄŸi geçen baÅŸta TÄ°KA BaÅŸkanımıza, ekibine ve Bosna Hersek Koordinatörümüze teÅŸekkür ediyorum. Ayrıca bu projenin gerçekleÅŸmesinde her türlü katkıyı veren deÄŸerli belediye baÅŸkanımız Amra Babiçe teÅŸekkür ediyoruz. Türkiye'de bitmez tükenmez bir Bosna sevgisi vardır."

Priyeko Kültür Merkezi'nin temeli atıldı

Davetliler daha sonra, Visoko'nun kardeÅŸi belediyesi olan AltındaÄŸ Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Priyeko Kültür Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.