Sosyal Medya

Dünya

İsrail Savunma Bakanı'ndan özür

- İsrail Savunma Bakanı Yalon, ABD Dışişleri Bakanı Kerry'den özür diledi.



Ä°srail Savunma Bakanı MoÅŸe Yalon'un, ABD'den gelen sert tepkiler üzerine ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry'den özür dilediÄŸi bildirildi.

Ä°srail basınında yer alan haberde, Bakan Yalon'un bir Ä°srail gazetesinde çıkan, Kerry için "saplantılı, Mesih gibi hareket ediyor, Nobel ödülü alsa da bizi rahat bıraksa" yönündeki sözlerine ABD'den sert tepki gelmesi üzerine ABD DışiÅŸleri Bakanı Kerry'den özür dilediÄŸi belirtildi.

Haberde, Yalon'un, ABD'den gelen sert eleÅŸtiri üzerine Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu ile uzun bir görüÅŸme gerçekleÅŸtirdiÄŸi ve ardından yazılı bir açıklama yaparak Kerry'den özür dilediÄŸi kaydedildi.

Ä°srail basınında yer alan haberde, Yalon'un açıklamasında, "Savunma bakanının baÅŸka bir bakana saldırmaya sebep verme gibi bir niyeti yok. EÄŸer bakan (Kerry) aÅŸağılanma hissettiyse Savunma Bakanı ondan özür diliyor" dediÄŸi ifade edildi.

Yalon'un açıklamasında, "Biz, DışiÅŸleri Bakanı Kerry'nin çabalarını takdir ediyoruz. Ä°srail ve ABD, Filistin ile barışı DışiÅŸleri Bakanı Kerry'nin önderliÄŸinde yürütme konusunda aynı hedefi paylaÅŸmaktadır" ifadesine yer verdiÄŸi belirtildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, bir açıklama yaparak, "Ä°srail Savunma Bakanı'nın sözleri, eÄŸer doÄŸruysa, rencide edici ve uygunsuz, özellikle de ABD'nin Ä°srail'in güvenlik ihtiyaçlarını desteklemek için tüm yaptıkları göz önüne alındığında. Bakan Kerry'nin güdülerini sorgulamak ve onun tekliflerini çarpıtmak, yakın bir müttefikin savunma bakanından bekleyeceÄŸimiz bir ÅŸey deÄŸil, eÄŸer bu sözlerin söylendiÄŸi doÄŸruysa" demiÅŸti.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.