Sosyal Medya

YaÅŸam

Camiler doldu taştı

Hazreti Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlit Kandili yurt genelinde idrak edildi.



 Mevlit Kandili nedeniyle kadın, erkek, genç, yaÅŸlı çok sayıda kiÅŸi, özel programlar düzenlenen baÅŸta Ä°stanbuldaki Sultanahmet, Fatih, Eyüp Sultan ve Yavuzselim Camisi olmak üzere Türkiye genelindeki camilerde saf tuttu.

Camilerde namaz kılıp, dua eden vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahilerle, kandilin manevi atmosferini yaşadı.

Bu arada, Ä°stanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Küçükçekmece'deki Yavuzselim Camisi'nde düzenlenen kandil programına katılarak, vaaz verdi.

Hatay

Hatay'daki tarihi Habib-i Neccar Camisi'nde, Mevlid Kandili dolayısıyla program düzenlendi.

Anadolu'da inÅŸa edilen ilk cami olduÄŸuna inanılan Habib-i Neccar Camisi'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle baÅŸladı.

Ä°l Müftüsü Hamdi KavillioÄŸlu'nun Mevlid-i Åžerif okumasının ardından namaz kılındı, dua edildi.

Bazı vatandaÅŸlar namazını, caminin dolması nedeniyle iç ve dış avlularda yerlere serilen hasırlar ve beraberlerinde getirdikleri seccadeler üzerinde kıldı.

Cami çıkışında vatandaÅŸlara, Türkiye Kızılay DerneÄŸi yetkilileri tarafından çeÅŸitli ikramlarda bulunuldu.

-Şanlıurfa

Ä°nanç turizminin önemli merkezlerinden Åžanlıurfa'da, kandili dolayısıyla mevlit okutuldu.

AkÅŸam namazının ardından Balıklıgöl YerleÅŸkesi'ne gelen vatandaÅŸlardan oruçlu olanlar oruçlarını açtı,  yüzlerce vatandaÅŸ yerleÅŸkedeki camilerde namaz kılıp, Kur'an-ı Kerim okudu.

VatandaÅŸlar, gün içerisinde Hazreti Ä°brahim'in doÄŸduÄŸu rivayet edilen maÄŸara ile Hazreti Eyyüp'ün hastalığında çile çektiÄŸi belirtilen maÄŸarayı da ziyaret etti.

Ä°l Müftüsü Ä°hsan Açık, yatsı namazı öncesi Dergah Camisi'nde verdiÄŸi vaazda, barış ve kardeÅŸliÄŸin önemine deÄŸinerek, Ä°slam dünyasında huzurun hakim olmasını diledi. 

- Bursa 

Bursa'da tarihi Ulucami yatsı namazından saatler önce doldu. Çevre illerden de vatandaÅŸların geldiÄŸi Ulucami'de, kandil coÅŸkusu dualarla yaÅŸandı. 

Her yaÅŸtan vatandaşın yoÄŸun ilgi gösterdiÄŸi Ulucami'de okunan dualara küçük yaÅŸtaki çocuklar da el açarak eÅŸlik etti. Mevlit okunmasının ardından hatim duası yapıldı.

Kandil dolayısıyla KarabaÅŸ-i Veli Tekkesi'nde de program düzenlendi. Tekkeye gelen vatandaÅŸlara yemek ve lokma tatlısı ikram edildi. Ä°kramın ardından yanlarına çocuklarını da alan vatandaÅŸlar, sema gösterisini izledi.

- Edirne

Edirneliler, kandil dolayısıyla baÅŸta Selimiye Camisi, Eski Cami ve Üç Åžerefeli Cami olmak üzere, kentteki birçok camiye akın etti. Camilerde namaz kılıp, dua eden vatandaÅŸlar, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Åžerif ve ilahilerle kandilin manevi atmosferini yaÅŸadı. 

Selimiye Camisi'ndeki programda konuÅŸan Edirne Müftüsü Ömer TaÅŸcıoÄŸlu, Hazreti Peygamberin bir güneÅŸ gibi doÄŸduÄŸunu belirterek, "Hazreti Muhammed'in doÄŸduÄŸu gecenin sabahı insanlık için yepyeni bir gün doÄŸmuÅŸ, aydınlık bir devir baÅŸlamıştı. Cehalet ve sapıklık bu doÄŸuÅŸla aydınlığa erecektir. Peygamberimiz Allah'ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden biridir" diye konuÅŸtu. 

Mevlid namazının ardından Edirne ValiliÄŸince Selimiye Camisi'nin üç kapısında yaklaşık 3 bin kutu süt vatandaÅŸlara dağıtıldı.

- Yalova

Yalova'da Merkez Camisi olmak üzere kentteki camilerde Mevlid Kandili programını takip eden vatandaÅŸlar, Mevlid-i Åžerif'i dinledi, ilahilere eÅŸlik etti.

Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduÄŸu vatandaÅŸlar, camilerde dua edip, namaz kıldı.

Mevlit okunmasının ardından hatim duası yapıldı.

AK Parti Yalova Ä°l BaÅŸkanlığınca bin kiÅŸiye kandil simidi dağıtıldı.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.