Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

Ar- Ge desteÄŸi 1 milyar 575 milyon lira

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Ar-Ge alanında, TÜBİTAK, KOSGEB ile Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü'nün bu yıl kullandıracağı desteğin 1 milyar 575 milyon lira olduğunu söyledi.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ürün geliÅŸtirme, süreç geliÅŸtirme, tasarım, faydalı model gibi Ar-Ge alanında sadece Türkiye Bilimsel ve Teknolojik AraÅŸtırma Kurumu (TÜBÄ°TAK), Küçük ve Orta Ölçekli Ä°ÅŸletmeleri GeliÅŸtirme ve Destekleme Ä°daresi BaÅŸkanlığı (KOSGEB) ile Bilim ve Teknoloji Genel MüdürlüÄŸü'nün bu yıl kullandıracağı desteÄŸin 1 milyar 575 milyon lira olduÄŸunu söyledi.

Işık, 33. Enerji VerimliliÄŸi Haftası kapsamında düzenlenen 5. Enerji VerimliliÄŸi Forumu ve Fuarı'nın kapanış töreninde yaptığı konuÅŸmada, Türkiye'nin enerji alanında kendi kendine yeten bir ülke olmadığını, dışa bağımlı bir ülke olduÄŸunu anımsattı.

Türkiye'nin tasarruf noktasında çok daha titiz ve dikkatli olması gerektiÄŸini vurgulayan Işık, enerji üzerine yapılan Ar-Ge çalışmalarının artırılarak devam ettirilmesi gerektiÄŸini kaydetti.

Enerji çıkarıldığı zaman Türkiye'nin cari açığı olmadığının altını çizen Işık, bu nedenle enerji alanında yapılan her türlü yatırımın kendileri açısından stratejik yatırım olduÄŸunu vurgulayan Işık, bakanlık olarak sorumlu oldukları alanda en fazla destek verdikleri ve vermeye devam edecekleri alanın enerji olduÄŸunu dile getirdi.

Ürün geliÅŸtirme, süreç geliÅŸtirme, tasarım, faydalı model gibi Ar-Ge alanında sadece Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesindeki TÜBÄ°TAK, KOSGEB ile Bilim ve Teknoloji Genel MüdürlüÄŸü'nün bu yıl kullandıracakları desteÄŸin 1 milyar 575 milyon lira olduÄŸu bilgisini veren Işık, sözlerine ÅŸöyle devam etti:

"Arzu ediyoruzki bunun tamamı kullanılsın. Arzu ediyoruzki verdiÄŸimiz bu kaynak baÅŸta enerji olmak üzere tüm alanlarda ülkemize katma deÄŸere dönsün, ülkemiz bu bütçeden ciddi gelir elde etsin. Bakanlık olarak bir baÅŸka sorumluluÄŸumuz da sanayi ürünleri güvenliÄŸini saÄŸlamak. Özellikle etiketlerinde A+++, A+ ve A gibi olan firmalarımızın, yerli ya da ithal gelen ürünlerini tek tek alıyoruz. Onların etiketleri ile enerji sarfiyatlarını karşılaÅŸtırıyoruz ve eÄŸer arada farklılık oluÅŸursa, bunun sonucunu firmalarımıza bildireceÄŸiz. Bu hem sanayicimizin, üreticimizin bu noktada daha dikkatli ve daha özenli davranması açısından, hem de tüketicimizin aldığı malın gerçek sarfiyatını bilmesi açısından sonuçları yakında firmalarımızla paylaÅŸacağız. Üreticilerimize sesleniyorum, lütfen yapıştırdığınız etiketle tasarruf oranınız örtüÅŸsün. Bu hem tüketiciye duyduÄŸunuz saygıdan, hem de markanızın deÄŸerinin azalmaması noktasında önemli..."

Bakan Işık, konuÅŸmasından sonra Sanayide Enerji VerimliliÄŸi Proje Yarışması'nda (SENVER) dereceye giren Arçelik, Mercedes-Benz Türk, Türkiye Petrol Rafinerileri AÅž (TÜPRAÅž), Trakya YeniÅŸehir Cam Sanayii AÅž ve Vestel'in yetkililerine ödüllerini takdim etti. Öte yandan Işık, ödül töreni baÅŸlamadan önce fuar alanındaki stantları gezerek yetkili firmalardan ürünleri hakkında bilgi aldı.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.