Sosyal Medya

Sağlık

Suriye'de aşı kampanyası başladı

Türkiye Sağlık Bakanlığı, Kızılay ve ACU işbirliğinde Suriye'de, çocuk felci aşısına başlandı.



Ä°ç savaşın sürdüÄŸü Suriye'de, Türkiye SaÄŸlık Bakanlığı, Türk Kızılayı ve Suriye Yardım EÅŸgüdüm Birimi (ACU) iÅŸbirliÄŸinde düzenlenen çocuk felci aşısına baÅŸlandı.

"Çocuk felciyle mücadele" kampanyası ekibinden Muhammed Zahid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşı kampanyasının muhaliflerin kontrolündeki illerde bugün eÅŸ zamanlı olarak baÅŸlatıldığını belirterek, "Kampanyayla 5 yaşından küçük en az 2 milyon çocuÄŸun aşılanması hedefleniyor. Doktorların yanısıra gönüllülerin de katıldığı kampanya, yaklaşık 8 bin kiÅŸilik bir ekiple yürütülecek" dedi.

Kampanyanın Halep, Ä°dlip, Hama, Lazkiye, Deyru'z-Zor, Rakka ve Haseke kentlerinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelede yürütüleceÄŸini aktaran Zahid, "Suriye Yardım EÅŸgüdüm Birimi, bize bu hafta Türk Kızılayı aracılığıyla çocuk felcine karşı 2 milyon 500 bin aşı teslim etti. Aşılama 6 gün devam edecek ancak ihtiyaç duyulması halinde bu süre uzatılabilir" diye konuÅŸtu.

Zahid, ACU'nun yanısıra bölgedeki 6 farklı sivil toplum kuruluÅŸunun üstlendiÄŸi kampanyadaki çalışmalara iliÅŸkin ÅŸunları kaydetti:

"Söz konusu kampanyayla bütün bölgelere, hatta kapı kapı dolaÅŸarak bütün evlere ulaÅŸmak amaçlanıyor. UNICEF ve Dünya SaÄŸlık Örgütü tarafından kulanılan 'aşıların soÄŸutma ve depolanması' kalite standartlarına riayet ediliyor. Kampanyada görevli ekiplerin hareketleri kayıt altına alınacak, böylelikle buna benzer kampanyalardan ve rejimin kontrolü altındaki bölgelerde yaptığı kampanyalardan farklı bir yol izlenecek."

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) tarafından aralık ayında yapılan açıklamada, ülkede 66 çocuk felci vakasının görüldüÄŸünü bildirilmiÅŸti. SMDK tarafından yayınlanan "Çocuk Felci Her Gün Bir Suriyeli ÇocuÄŸu Öldürüyor" baÅŸlıklı açıklamada, çocuk felci vakalarının 52'sinin Deyru'z-Zorkentinde, 14'ünün ise ülkenin farklı bölgelerinde görüldüÄŸü belirtilmiÅŸti.

Bu nedenle Türkiye SaÄŸlık Bakanlığı, Türk Kızılayı ve ACU iÅŸbirliÄŸinde düzenlenen kampanyayla 200'den fazla doktor ve 7 bin 500 gönüllünün katılımıyla, Suriye'de 0-59 ay arasındaki çocuklara aşı yapılacağı bildirilmiÅŸti. Aşı kampanyasının iki turda gerçekleÅŸtirilmesi hedefleniyor.

 

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.