Sosyal Medya

Zarif ülkesinde coşkuyla karşılandı

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif başkanlığındaki müzakere heyeti Tahran’a döndü. Birçok İranlı, müzakere heyetini karşılamak için Mihrabat Havaalanı'nda toplandı.



Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif baÅŸkanlığındaki müzakere heyeti Tahran’a döndü. Birçok Ä°ranlı, müzakere heyetini karşılamak için Mihrabat Havaalanı'nda toplandı.

Müzakere heyetini karşılamaya gelen kalabalık, ellerinde Zarif ve CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani’nin fotoÄŸraflarını taşıdı.

"HoÅŸ geldin barış elçisi", "8 yıl kadar teÅŸekkürler Zarif" ve "Devrim ve rejimin yorulmaz yardımcısı, Allah seni korusun" yazılı dövizler taşıyan kalabalık, hükümeti destekleyen sloganlar attı.

Havaalanında Devlet Televizyonu IRIB’e müzakereler ve anlaÅŸma hakkında kısa bir beyanat veren Zarif, "Ön anlaÅŸma yapıldı ve her iki taraf olumlu adımlar attı. Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti Pazartesi gününden itibaren nihai ve kalıcı anlaÅŸma için dünya güçleri ile müzakere etmeye hazır" dedi.

Tüm dünyanın, Ä°ran halkı ile ancak saygı dilini kullanarak konuÅŸabileceklerini anladığını belirten Zarif, "Batı ülkeleri maalesef bütün yanlış yolları denedi ve bugün çıkarları Ä°ran ile anlaÅŸmayı gerektiriyor. Bu ülkelerin kendi çıkarları için Ä°ran halkının güvenini kazanmaya ihtiyaçları var" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"Bugün elde edilen en büyük baÅŸarı Ä°ran'ın uranyum zenginleÅŸtirme programının resmen tanınmasıdır" diyen Zarif, anlaÅŸmanın sadece bir ilk adım olduÄŸunun altını çizdi.

Tüm nükleer tesislerin ÅŸeffaflık içerisinde faaliyetlerine devam edeceÄŸini kaydeden Zarif, "AnlaÅŸmanın bir diÄŸer önemli noktası; dünya ülkelerinin Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti’nin nükleer silah peÅŸinde olmadığını ve bu silahların bizim inançlarımıza aykırı olduÄŸunu dini liderimizin fetvası sayesinde anlamış olmalarıdır" diye konuÅŸtu.

TAHRAN

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.