Sosyal Medya

Ekonomi

İhvan liderlerinin mal varlığına ihtiyati tedbir

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) lider kadrosundan 115 kişinin taşınır, taşınmaz mal varlıkları ile tüm banka hesaplarına yönelik ihtiyati tedbir kararı alındığı bildirildi.



Mısır Merkez Bankası'dan bir bankaya gönderilen resmi yazıda, sözkonusu kararın, Ä°hvan'ın mal varlığı dosyasını inceleyen Adalet Bakanı Yardımcısı Ä°zzet Hamis'in baÅŸkanlığındaki komitenin talimatı üzerine alındığı belirtildi. Alınan kararla aralarında, darbeyle görevinden uzaklaÅŸtırılan CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'nin de bulunduÄŸu 115 kiÅŸinin taşınır, taşınmaz bütün mal varlıkları ile banka hesaplarının dondurulduÄŸu kaydedildi. 

Kahire Mahkemesi, 23 Eylül'de, "Ä°hvan'ın ve baÄŸlı tüm oluÅŸumların faaliyetlerinin yasaklanması, Müslüman KardeÅŸler DerneÄŸi'nin kapatılması ve derneÄŸe ait taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulması" kararı vermiÅŸti. Mahkeme ayrıca, Ä°hvan'ın el konulan mal varlığını inceleyecek bir komite oluÅŸturulması yönünde karar almıştı. Bu kararın ardından Mısır Merkez Bankası, ilgili kurumlara 14 Kasım'da yolladığı resmi yazısında 115 Ä°hvan liderinin mal varlıklarının tespiti talebinde bulunmuÅŸtu. 

Mal varlıklarına el konulanlar arasında, çoÄŸu tutuklu bulunan Müslüman KardeÅŸler liderlerinden Rehberlik Konseyi BaÅŸkanı Muhammed Bedii, yardımcıları Hayrat Åžatır, Mahmud Ä°zzet, Darbeyi Ret Ulusal Ä°ttifak liderlerinden Muhammed Ali BiÅŸr ve CumhurbaÅŸkanlığı eski MüsteÅŸarı Ä°sam Haddad gibi isimler bulunuyor.

KAHÄ°RE

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.