Sosyal Medya

Afrika Birliği'nden 'Mısır' kararı

Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Nkosazana Dlamini-Zuma, "meşru duruma döndüğünde" Mısır'ın askıya alınan üyeliğinin yeniden aktif olacağını söyledi.



Afrika BirliÄŸi Komisyonu BaÅŸkanı Nkosazana Dlamini-Zuma, Kuveyt’in ev sahipliÄŸini yaptığı 3. Afrika-Arap Zirvesi'nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuÅŸmada, "Mısır, meÅŸru duruma döndüÄŸünde, Afrika BirliÄŸi üyeliÄŸi yeniden aktif olacaktır" dedi. 

Üyeliklerin askıya alınması kararının Afrika BirliÄŸi Barış ve Güvenlik Konseyi tarafından alındığını ifade eden Dlamini-Zuma, Afrika BirliÄŸi'nin, Mısır'ın üyeliÄŸini askıya almasının belirli ve açık deÄŸerlere dayandığını, alınan kararın, söz konusu "ülkenin ağırlığına" bakılmadan uygulandığını kaydetti.

Mısır'ın konseyin eski üyesi olduÄŸuna deÄŸinen ve daha önce de benzer durumda olan ülkelere bu kararların zaman zaman uyguladığını hatırlatan Dlamini-Zuma, birliÄŸin, Mısır'daki geliÅŸmeleri takip etmek ve yol haritasının uygulanmasını güvence altına almak için bir heyet oluÅŸturduÄŸunu dile getirdi.

Mısır'daki askeri darbenin ardından Afrika BirliÄŸi, bu ülkenin üyeliÄŸini askıya almıştı.

KUVEYT

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.