Sosyal Medya

Dünya

ABD'de şiddetli yağış ve hortum can aldı

Ülkenin orta batısında etkili olan şiddetli yağış, fırtına ve hortumlar, en az 3 kişinin ölümüne, 40'tan fazla kişinin de yaralanmasına yol açtı.



ABD'nin orta batısında etkili olan ÅŸiddetli yağış, fırtına ve hortumların, en az 3 kiÅŸinin ölümüne, 40'tan fazla kiÅŸinin yaralanmasına ve yaklaşık 80 evin yıkılmasına neden olduÄŸu bildirildi. 

Yapılan hava tahminleri doÄŸrultusunda etkisini göstermeye baÅŸlayan hava sistemi, kısa sürede 75'ten fazla hortum meydana getirdi. Sistemin oluÅŸturduÄŸu hortumlar sonucu Illinois eyaletinin Peoria ÅŸehrinde en az 3 kiÅŸi hayatını kaybetti, 40'tan fazla kiÅŸi yaralandı, onlarca kiÅŸi de ev ve iÅŸ yerlerinde mahsur kaldı. 

Peoria Belediye BaÅŸkanı Jim Ardis, kentin nüfusu en yoÄŸun ilçelerinden Washington'u vuran felaket sonrasında bölgede ilk yardım ekiplerince arama ve kurtarma çalışmalarının baÅŸlatıldığını açıkladı. Bölgede yaklaşık 80 evin yıkıldığı kaydedildi. 

Meteoroloji uzmanları da tahminlerini güncelleyerek, hava sisteminin hızının saatte 130 kilometreye ulaÅŸabileceÄŸini ve 26 eyalette yaÅŸayan 100 milyon kiÅŸinin bundan etkilenebileceÄŸini belirtti.

NEW YORK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.