Sosyal Medya

İngiltere'den yeni hicri yıla kutlama

İngiltere Başbakan Yardımcısı ve Liberal Demokrat Parti lideri Nick Clegg, yeni Hicri yıl dolayısıyla dün gece Müslüman toplumunu ağırladı.



Din adamları ile Müslümanların önde gelen üyelerinindavet edildiÄŸi gecede konuÅŸma yapan Clegg, "Kurban Bayramı için geç kaldığımızı düÅŸünsek de bir araya gelmek için baÅŸka vesileler de bulabiliriz." dedi. Clegg, yeni Hicri yılı ve Muharrem ayını kutladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından kürsüye gelen Nick Clegg, Ürdün'deki Suriyeli çocuklar için 18,5 milyon Sterlin tutarında ek yardım göndereceklerini belirtti.

Ä°ngiltere'de yaÅŸayan Müslümanların kara bulutlar geldiÄŸi bir zamanda kahraman gibi davrandığını vurgulayan Clegg, "Aşırı saÄŸ gruplar York'taki camiyi basmak istemiÅŸlerdi, ama oradaki cemaat onları çay içmeye davet ederek gerginliÄŸi yumuÅŸattı. Bizim haberimiz olmasa da birçok yerde Müslümanlar aynı civanmertliÄŸi gösterdiler." diye konuÅŸtu.

Nick Clegg, Mısır'da darbeyle görevden uzaklaÅŸtırılan CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'nin de adil ÅŸekilde yargılanmasını istedi.

Ä°ngiltere BaÅŸbakan Yardımcısı Clegg, Ä°ngilizce ilahiler okuyan kız öÄŸrencilerle de hatıra fotoÄŸrafı da çektirdi.

Kaynak

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.