Sosyal Medya

Geri döneceğiz eski günlerde olduğu gibi

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi ''Meşruiyetin geri alınması için herkes çaba göstermeli" çağrısında bulundu.



Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaÅŸtırılan seçilmiÅŸ ilk CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'nin, ''MeÅŸruiyetin geri alınması için herkes çaba göstermeli. Geri döneceÄŸiz, eski günlerde olduÄŸu gibi'' dediÄŸi bildirildi.

AA muhabirine bilgi veren bir güvenlik kaynağı, ''göstericileri öldürmeye teÅŸvik'' suçlamasıyla görülen dava kapsamında geçici olarak Burcu'l-Arap Hapishanesinde tutulan Mursi'nin, saÄŸlık kontrolünü yapan doktorla sohbet ettiÄŸini, hapishane yönetiminden bazı taleplerde bulunduÄŸunu, moralinin yüksek, saÄŸlık durumunun da iyi olduÄŸunu aktardı. 

Güvenlik kaynağı, Mursi'nin doktorla sohbeti sırasında ÅŸunları söylediÄŸini belirtti:

''Mısır'ın meÅŸru baÅŸkanıyım, darbeciler tarafından çalınan meÅŸruiyetin geri alınması için herkesin çaba göstermesi gerekir. Ä°hvan'ın ÅŸiddet olayları ile, patlamalarla ilgisi yok. Ä°hvan öldürmez. Ä°çiÅŸleri Bakanı Ä°brahim ve emrindekiler, halkı Ä°hvan'dan soÄŸutmak ve korkutmak için bu yollara baÅŸvurdu. Bu durum, yönetimin devrilmesi için hazırlanan planın bir parçasıydı. Fakat geri döneceÄŸiz, eski günlerde olduÄŸu gibi.''      

Aynı kaynak, Mursi'nin cezaevi yönetiminden, sivil kıyafet giymeyi, tedbir amaçlı dışarıdan yemek getirtmeyi ve basını daha etkin takip edebilmeyi talep ettiÄŸini, ihtiyati tutukluların giydiÄŸi beyaz renkli kıyafet giyen Mursi'nin, sivil kıyafet dışındaki taleplerinin, yönetim tarafından kabul edildiÄŸini söyledi.  

Mısır Cezaevleri Kurumundan bir yetkili de Mursi'nin kanunlar çerçevesinde 10 günlük saÄŸlık kontrolü nedeniyle revire bitiÅŸik bir bölümde tutulduÄŸunu, ordu ve Ä°çiÅŸleri Bakanlığının koordinesinde olaÄŸanüstü güvenlik önlemleri alındığını söyledi. Mursi'nin sivil kıyafet talebinin iç tüzüÄŸün 15. maddesi uyarınca olumlu yanıtlanabileceÄŸini belirten yetkili, kararın cezaevi yönetiminin inisiyatifinde olduÄŸunu söyledi. 

Mursi'nin ilk on gün ziyaretçi kabul edemeyeceÄŸini bildiren Kurum yetkilisi, aynı cezaevinde tutulan Ä°hvan yetkilileri ile kesinlikle görüÅŸtürülmeyeceÄŸini de kaydetti. 

Darbenin ardından yaklaşık 4 ay bilinmeyen bir yerde tutulan Mısır'ın seçilmiÅŸ ilk CumhurbaÅŸkanı Mursi, "CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı önündeki göstericileri öldürmeye teÅŸvik" suçlamasıyla hakkında açılan davada, ilk kez hakim karşısına çıktıktan sonra Ä°skenderiye'deki Burcu'l-Arab Hapishanesine nakledilmiÅŸti.

Kaynak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.