Sosyal Medya

Yahudi lobisinde İran'a ''terör destekçisi'' dedi

ABD Savunma Bakanı Hagel, ülkesinin İran ile yakınlaşması konusunda "Tahran yönetiminin niyetini sınadıklarını" ve "İran'ın terör destekçisi bir ülke" olduğunu söyledi.



ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, ülkesinin Ä°ran ile yakınlaÅŸması konusunda "Tahran yönetiminin niyetini sınadıklarını", Ä°ran'a çok temkinli yaklaÅŸtıklarını belirtti ve "Ä°ran'ın terör destekçisi bir ülke" olduÄŸunu söyledi.

Hagel, ABD'deki Yahudi lobi kuruluÅŸu ADL'nin eski ABD Savunma Bakanı Leon Panetta'ya verdiÄŸi ödül için düzenlenen gecede konuÅŸtu.

Hagel, Ä°srail ile ABD arasındaki sıkı iliÅŸkilerin altını çizdi ve "Ä°srail ve Amerikan savunma iliÅŸkisi her zamankinden daha güçlüdür" dedi. Ardından Ä°ran konusuna deÄŸinen Hagel, Ä°srail ile ortak güvenlik çıkarlarından birinin de Ä°ran’ın nükleer silah elde etmesinin engellenmesi olduÄŸunu belirtti.

Hagel, "ABD ÅŸu anda diplomatik bir çözüm için Ä°ran'ın niyetini test ediyor. Ä°ran ile baÄŸ kurmakla birlikte, OrtadoÄŸu'da gerçeÄŸi dikkatle takip ediyoruz. Ä°ran, bölgede yayılan nefret ve aşırılıkların sorumlusu olan terörün destekçisi bir ülkedir" dedi.

Ä°ran’ın sözüne çok temkinli yaklaÅŸtıklarının altını çizen Hagel, ABD BaÅŸkanı Barack Obama’nın bu konudaki "Eylem ile söz uyuÅŸmalı" sözlerini hatırlattı.

KAYNAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.