Sosyal Medya

Coğrafyamız

Karadavi'den Mısır yönetimine tepki

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, madalya töreninde Rabia işareti yapan Mısırlı milli sporcu Muhammed Yusuf hakkında soruşturma açılmasını kınadı.



Dünya Müslüman Alimler BirliÄŸi BaÅŸkanı Yusuf el-Karadavi, madalya töreninde Rabia iÅŸareti yapan Mısırlı milli sporcu Muhammed Yusuf hakkında soruÅŸturma açılmasını kınayarak, geçici yönetimin davranışını "ahmaklık" olarak niteledi.

Katar'ın baÅŸkenti Doha'daki Ömer bin el-Hattab Camisi'nde verdiÄŸi cuma hutbesinde, Dünya SavaÅŸ Sanatları Oyunları'nda altın madalya kazanan Yusuf'a madalya töreninde "Rabia iÅŸareti" yaptığı ve "Rabia amblemli" tiÅŸört giydiÄŸi için hakkında soruÅŸturma açılmasına deÄŸinen Karadavi, "Mısırlı sporcunun Rabiatul Adeviyye'deki göstericilere desteÄŸini görür görmez yönetimin cinleri tepesine çıktı. Ondan madalyasını geri aldılar. Bu davranış ahmaklıktan baÅŸka birÅŸey deÄŸildir" dedi.

Rusya'nın St. Petersburg kentinde 18-26 Ekim günleri arasında yapılan organizasyonda Kung-fu dalında yarışan ve altın madalya kazanan Mısırlı milli sporcu Muhammed Yusuf, madalya töreninde, Mısır'daki askeri darbeye yönelik tepkisini, giydiÄŸi "Rabia" amblemli tiÅŸört ve yaptığı "Rabia iÅŸareti" ile göstermiÅŸti. 

Mısır Spor Bakanlığı, Yusuf ve Kung-fu Federasyonu yetkilileri hakkında "spora siyaset karıştırmak" ve "ülkeyi temsil ettiÄŸi halde toplumun çoÄŸunluÄŸunun kabul ettiÄŸi gerçeklerin dışında hareket etmek" suçlamalarıyla soruÅŸturma açmıştı.

"Ümmetin bu suskunluÄŸu ÅŸaÅŸkınlık verici"

Ä°slam ümmetinin Suriye ve Filistin meselesindeki tutumunu ÅŸaÅŸkınlıkla karşıladığını dile getiren Karadavi, "Ä°srail Mescid-i Aksa'yı yutmak istiyor. Tüm Ä°slam aleminin gözü önünde Aksa ihlallere maruz kalıyor ancak ümmet suskun. Ümmetin bu suskunluÄŸu ÅŸaÅŸkınlık verici" diye konuÅŸtu. 

Karadavi, Arap ülkelerini Özgür Suriye Ordusu'na destek olmaya çağırarak, "Suriye rejimi Ä°ran'dan ve Rusya'dan silah alırken, ÖSO'ya oldukça cüzi miktarlarda yardım ulaşıyor" diyerek sözlerini tamamladı.

KAYNAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.