Sosyal Medya

Coğrafyamız

Rabia işareti için pişman değilim

Rusya'daki Dünya Savaş Sanatları Oyunları'nda Kung-fu dalında altın madalya kazanan Mısırlı sporcu Yusuf, madalya töreninde yaptığı "Rabia" işareti için pişman olmadığını belirtti.



Mısır'a döndükten sonra ilk açıklamasını AA muhabirine yapan Muhammed Yusuf, " Aldığım madalyadan ve ülkemi baÅŸarıyla temsil etmekten dolayı çok mutluyum. Rabia iÅŸaretini, Rabia Meydanı'nın tahliyesi esnasında katledilen arkadaÅŸlarımın anısına yaptım, piÅŸman deÄŸilim" dedi.

Darbe karşıtı gösterilerin sembolü haline gelen "Rabia iÅŸareti" yaptığı gerekçesiyle Mısır makamları tarafından hakkında soruÅŸturma baÅŸlatılan Yusuf,  ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Birçok sporcu arkadaşım Rabia Meydanı'nda yapılan katliamda hayatını kaybetti. Madalyayı alırken onların benimle beraber olup taşıdığım sevinci benimle paylaÅŸmalarını çok istiyordum. Fakat maalesef hayatlarını kaybettikleri için bu sevinci yaÅŸayamadık. ArkadaÅŸlarımın hatıralarını yad etmek, onların yaÅŸadıklarını hatırlamak ve hatırlatmak için bu iÅŸareti yaptım."

Müsabakalarda Mısır'ı baÅŸarılı bir ÅŸekilde temsil ettiÄŸini ve altın madalya kazandığını belirten Yusuf, daha önce katıldığı müsabakalarda da aynı baÅŸarıyı sergilediÄŸini hatırlattı.

Uzun bir süredir Kung-fu yaptığını ifade eden Yusuf, "Mısır milli Kung-fu takımına 2003 yılında girdim. Geçen süre zarfında birçok uluslararası müsabakalara katılarak baÅŸarı elde ettim. Yapılan dünya ÅŸampiyonalarında, 2011'de Türkiye'de dünya beÅŸinciliÄŸi, 2009 yılında Kanada'da dünya altıncılığı ve 2009'da Hindistan'da ise dünya birinciliÄŸini elde ettim" diye konuÅŸtu.

Kazandığı madalya ile ülkesi adına gurur duyduÄŸunu söyleyen Yusuf, ÅŸunları kaydetti:

 "Ülkemin adını yücelttiÄŸim bu baÅŸarı sonrasında yaptığım 'Rabia iÅŸareti'nden dolayı eleÅŸtirilmem ve vatan düÅŸmanı olarak itham edilmemden dolayı ÅŸaÅŸkına döndüm. Yıllar süren emeÄŸin sonucunda kazandığım baÅŸarıların bu ÅŸekilde ithamlar ile yok sayılması beni çok üzdü." 

Yusuf, Kung-fu Federasyonu BaÅŸkanı Antrenör Åžerif Mustafa'nın yurt dışından dönmesini ve soruÅŸturmanın sonuçlarını bekleyeceÄŸini söyleyerek, "Federasyonun vereceÄŸi kararın hukuka uygun olacağını umuyorum" ifadelerini kullandı.

Yusuf, hakkında açılan soruÅŸturma kapsamında Cemal Cezzar baÅŸkanlığındaki Mısır Kung-fu BirliÄŸi'ne uluslararası müsabakalara katılım yasağı getirilmesini de doÄŸru bulmadığını ifade ederek, ÅŸunları söyledi:

"Cezzar bey saygı duyduÄŸum yöneticim. Fakat benim kiÅŸisel bir tercihimi yansıtan ve piÅŸmanlık da duymadığım iÅŸaretimden dolayı birliÄŸin müsabakalardan men edilmesi, kabul etmediÄŸim ve haksız bulduÄŸum bir harekettir. Bu yasağın kalkması gerekiyor. Yakın bir zamanda Malezya'da birliÄŸin katılacağı bir müsabaka olacak. Bu yasağın kalkmaması durumunda, Mısır Kung-fu BirliÄŸi bu müsabakaya katılamayacak."

Hakkında açılan soruÅŸturmayla ilgili görüÅŸlerini de açıklayan milli sporcu, " Spor hayatıma devam ediyorum. Günlük antremanlarım devam ediyor. Ülkeye altın madalya kazandırmış bir sporcunun haksız uygulamalarla spordan uzaklaÅŸtırılmamasını bekliyorum. Fakat bu gibi haksız bir uygulamaya tabi olsam bile sporu bırakmayacak ve uÄŸradığım haksızlığın giderilmesi için çalışmaya devam edeceÄŸim" diye konuÅŸtu.

Hüsnü Mübarek rejimini sona erdiren 25 Ocak gösterilerine katıldığı esnada bacağından kurÅŸunlandığını söyleyen Yusuf ÅŸunları kaydetti:

"Gösteriler sırasında bacağıma bir kurÅŸun isabet etti. Yapılan tedavi sonrasında merminin çıkarılamayacağını, bacağımda kalmaya devam edeceÄŸini söylediler. Yaptığım sporu engelleyeceÄŸi ihtimalinden dolayı çok tedirgin oldum. Azimle çalışmalarıma devam ettim. Bir gün tekrar eski performansıma kavuÅŸacağımı umuyordum. Bugün ulaÅŸtığım sonuç beni fazlasıyla memnun etti. Bacağımda hala mermi çekirdeÄŸi duruyor ve ben uluslararası müsabakada altın madalya ile ülkeme döndüm." 

Yusuf, son olarak Mısır halkına kendisine verdikleri destekten dolayı teÅŸekkür etti.

Rusya'nın Saint Petersburg kentinde 18-26 Ekim günleri arasında yapılan organizasyonda Kung-fu dalında yarışan ve altın madalya kazanan Mısırlı milli sporcu Muhammed Yusuf, madalya teslim töreninde, Mısır'daki askeri darbeye yönelik tepkisini, giydiÄŸi "Rabia" iÅŸaretli tiÅŸört ve yaptığı "Rabia iÅŸareti" ile göstermiÅŸti. Yusuf, 90 kiloda Ä°ranlı rakibini 2-0 yenerek altın madalya kazanmıştı.

Mısır Spor Bakanlığı, Yusuf'u ve Kung-fu Federasyonu yetkililerini, haklarında "spora siyaseti karıştırmak" ve "ülkeyi temsil ettiÄŸi halde toplumun çoÄŸunluÄŸunun kabul etttiÄŸi gerçeklerin dışında hareket etmek" suçlamalarıyla soruÅŸturma açmıştı.

KAYNAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.