Sosyal Medya

Coğrafyamız

New York polisinin Müslümanlarla derdi ne?

New York'ta yaşayan Müslümanlara yönelik polis fişlemeleri haberleriyle 2012 yılında Pulitzer ödülü kazanan gazeteciler Matt Apuzzo ile Adam Goldman, polisin camileri terör merkezleri olarak göstermeye çalıştığını savundu.



Associated Press (AP) haber ajansı için çalışan Apuzzo ve Goldman, “DüÅŸman Ä°çimizde'' adlı kitaplarının tanıtımı için Fordham Üniversitesi'nin Hukuk Fakültesi'ne baÄŸlı ‘Ulusal Güvenlik Merkezi'nde konuÅŸtu. New York Polis Departmanı'nın (NYPD) 11 Eylül terör saldırılarından sonra New York'ta yaÅŸayan Müslümanları takip etmeye baÅŸladığını anlatan gazeteciler, New York polisinin camileri gözetim altına alarak buraya gelen herkesi fiÅŸlemekle kalmadığını, bu kiÅŸilerin araç plakalarının dahi kayda alındığını dile getirdi.

Gazeteciler, NYPD'nin cami çevrelerindeki Müslüman iÅŸyerlerini de gözetlediÄŸini belirterek, “Buraya gelip ABD'nin Irak'ta, Afganistan'da sürdürdüÄŸü savaÅŸları dahi eleÅŸtirenleri fiÅŸleyerek, haklarında dosyalar oluÅŸturuldu.” dedi. Gazetecilerden Apuzzo, NYPD'nin fiÅŸlemeleri sadece halktan deÄŸil, Beyaz Saray'dan bile sakladığını iddia etti.

KAYNAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.