Sosyal Medya

Sağlık

Suriye'de çocukların ölüm çığlıkları yükseliyor

Suriye'nin başkenti Şam'da rejim güçlerinin kuşatması altında bulunan banliyölerde çocuklar açlık ve ilaç yetersizliğinden ölüyor.



Åžam Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) medya sorumlusu Muhammed et-Tawel, Åžam'ın güney bölgesinde yer alan Muaddamiye banliyösünün Esed güçleri tarafından uzun bir zamandan beri kuÅŸatma altında tutulması nedeniyle, bölgeye temel gıda malzemesi ve tıbbi malzeme sevkiyatı yapılamadığı için çocukların yetersiz beslendiÄŸini ve çeÅŸitli hastalıklara yakalanarak öldüklerini söyledi.

Muaddamiye'de ÅŸimdiye kadar 10'dan fazla çocuÄŸun "yetersiz beslenme" nedeniyle hayatını kaybettiÄŸini ifade eden et-Tawel, kentin doÄŸu kesimlerinde yer alan Duma banliyösü ile Nebile beldesinde de bazı çocukların açılık sebebiyle hayatlarını kaybettiÄŸini ve söz konusu bölgelerde halkın yiyecek ekmek bulamadığı için zor durumda olduÄŸunu belirtti.

Åžam'da muhaliflerin yoÄŸun olarak yaÅŸadığı bölgelerde rejim güçlerinin kuÅŸatması nedeniyle "insani dramın" yaÅŸandığını anlatan et-Tawel ÅŸunları kaydetti:

"Åžam'da muhaliflerin kontrolünde olan bölgelerde fırınlar 7-8 aydan bu yana kapalı. Rejim güçleri de kontrol noktalarında ekmek ve diÄŸer gıda maddelerinin muhaliflerin bulunduÄŸu bölgelere girmesine izin vermiyor. Halk yemeÄŸini yaÄŸsız ve ekmeksiz tüketiyor. Bu nedenle birçok bölgede yetersiz beslenmeden dolayı hastalıklar baÅŸ göstermiÅŸ durumda."

"Çocuklar atılan bomba veya kimyasal gazdan ölmüyor, açlıktan ölüyor"

Tawel, "Çocuklar atılan bomba veya kimyasal gazdan ölmüyor, açlıktan ölüyor. Dünya da Suriye'de açlık ölümlerini seyrediyor, hiçbir ÅŸey yapmıyor" diye konuÅŸtu.

Esed yönetimine baÄŸlı güçlerin kuÅŸatması altında bulunan Duma, Muaddamiye, Dareyya ve Yermuk bölgelerinde yakında açlıktan dolayı ölümlerin artmasından endiÅŸe ettiÄŸini dile getiren et-Tawel, söz konusu bölgelerde yetersiz beslenme nedeniyle çocuklarda çeÅŸitli hastalıkların baÅŸ gösterdiÄŸini ve sahra hastanelerinde bu tür hastalıkların tedavisi için gerekli ilaçların bulunmadığını sözlerine ekledi.

ŞAM Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.