Sosyal Medya

Katar emiri babasına silah çekip hapse attırdı

Katar'da 18 yıldır iktidarda olan babası Kral Hamid'den haziranda görevi devralarak Katar Emiri olan Şeyh Tamim, annesi Eski Kraliçe Sheika'nın harcamalarına kızarak, silah çektiği babasını hapse attırdı.



Dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip olan Katar'da, haziran ayında 18 yıldır tahtta olan babasından görevi devralarak Katar emiri olan Åžeyh Tamim Bin Hamad el Tani'nin, babasıyla ettiÄŸi bir kavga sırasında babasına silah doÄŸrulttuÄŸu iddia edildi.

Ülkenin aynı zamanda eski baÅŸbakanı da olan eski Åžeyh Hamid Bin Halife El Tani ile oÄŸlu arasında çıkan kavgada, genç emirin sinirlerine yenilerek silahına sarıldığı öÄŸrenilirken, Katar'ın en güçlü isimlerinden olan babasını hapse attırdığı belirtildi.

GÄ°ZLÄ° BÄ°R HAPÄ°SHANEDE

Baba oÄŸul arasında çıkan tartışmanın sebebi, moda düÅŸkünlüÄŸü ve güzelliÄŸiyle tanınan, eski Emir Åžeyh Hamid'in eÅŸi eski Kraliçe Sheika Mozahi. 54 yaşındaki Sheika'nın dış gezilerde yaptığı fazla masraflarına sinerlendiÄŸi öÄŸrenilen Katar'ın yeni emirinin, babasını tehdit etmek için havaya ateÅŸ açtığı öÄŸrenildi.

Emir Tamim'in odasından silah sesleri duyduktan sonra, odaya koÅŸtuklarını açıklayan ismini vermeyen kraliyet görevlileri, odaya girdiklerinde, Emir'in babası için 'tutuklayın' emri verdiÄŸini ifade etti. Ä°srail'de bir ÅŸarap fabrikası olan Sheika'nın son yaptığı Tel Aviv gezisine tepki gösteren genç emir, babasının bilinmeyen bir bölgede tutuklanmasını emretti.

KENDİ İSTEĞİYLE DEVRETTİ

Hazirana kadar, 18 yıl ülkeyi yöneten 61 yaşındaki eski Katar Emiri'nin 'yeni nesle ÅŸans tanımak' isteÄŸiyle tahtını oÄŸluna bırakmış ve bu görev deÄŸiÅŸimiyle de, bölgede ölmeden önce tahtını devreden ilk isim olmuÅŸtu. Genç Emir'in batıyla sıkı baÄŸları olduÄŸu ve yeni jenerasyon olarak Körfez bölgesinde etkisi yükseliÅŸte olan Katar'ı daha da ileriye taşıyabileceÄŸi söylenirken, krallığın zirvesinde yaÅŸanan bu gerginliÄŸin yankıları merak ediliyor.

EN GÜÇLÜ KRAL'A OÄžLUNDAN AÄžIR DARBE

Mısır'da Hüsnü Mübarek'in, Libya'da Muammer Kaddafi'nin düÅŸüÅŸünde önemli rola sahip eski Katar Emiri, ülkenin en güçlü isimlerinden olmasına raÄŸmen yeni göreve gelen oÄŸlu tarafından hapse atıldığı iddia ediliyor. Eski Kral'ın ikinci eÅŸi olan 54 yaşındaki Sheika Mozahi de moda düÅŸkünlüÄŸüyle tanınıyor.

Kaynak: Vatan

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.