Sosyal Medya

Güncel

İşgal ordusu resmi rakamları gizliyor! Yılbaşından bu yana 18 İsrail askeri intihar etti



İsrail rejimi ordu radyosu, güvenilir olarak nitelendirdiÄŸi kaynaklara dayandırdığı haberinde, gayri resmi verilerin 2025 yılında iÅŸgal askerleri arasında intihar olaylarının artış gösterdiÄŸine iÅŸaret ettiÄŸini ve iÅŸgal ordusunun resmi rakamları açıklamayı reddettiÄŸini bildirdi.

Yılbaşından bu yana iÅŸgal ordusu askerlerinden 18’inin intihar ettiÄŸini belirten kaynaklar, 15 askerin yılın ilk yarısında ve 3 askerin de bu ay intihar ettiÄŸini söyledi.

İşgal rejimi ordu radyosu, geçen yıl aynı dönemde 9 askerin intihar ettiÄŸini ve bu yıl ÅŸu ana kadar intihar eden asker sayısının geçen yılın ilk yarısında intihar eden asker sayısının iki katı olduÄŸunu, 2023 yılının ilk yarısında da 11 askerin intihar ettiÄŸini belirtti.

İşgal rejimi medya organları, Gazze Åžeridi’ndeki savaÅŸ sebebiyle iÅŸgal ordusu askerleri arasında intihar olaylarının arttığından bahsederken iÅŸgal ordusu sözcüsü resmi rakamları açıklamayı reddetti.

İşgal ordusu sözcüsü, yılbaşından bu yana intihar eden asker sayısını soran gazeteciye verdiÄŸi cevapta, “Her asker bizim için deÄŸerli ancak her ÅŸeyi kamuoyuna açıklayamayız” dedi.

Geçen yıl Kasım ayında yayınlanan resmi verilere göre, yeniden topluma kazandırma merkezlerinde tedavi gören yaralı askerlerin yüzde 43’ünü oluÅŸturan yaklaşık 5200 asker savaÅŸ sırasında yaÅŸadığı ÅŸokun etkisinden kurtulamıyor.

İstatistikler 2030 yılına kadar 100 bin civarında askerin tedavi göreceÄŸini ve en az yarısının yaÅŸadığı ÅŸokun etkisinde kalmaya devam edeceÄŸini söylüyor.

 

 

Filistin Enformasyon Merkezi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.