Güncel
Hamas: Madleen gemisine yönelik korsanlık insanlık vicdanına açık bir saldırıdır

İslami DireniÅŸ Hareketi (Hamas), siyonist iÅŸgal güçlerinin uluslararası sularda dayanışma gemisi “Madleen”e el koyarak Gazze Åžeridi’ne ulaÅŸmasını zorla engelleme, gemiyi Asdud Limanı’na yönlendirme ve içinde bulunan, kuÅŸatmayı kırmayı ve aç bırakma suçunu ifÅŸa etmeyi amaçlayan insani bir görevle gelen uluslararası gönüllüleri alıkoyma operasyonunu en sert ifadelerle korsanlık suçu olarak kınadı.
Hamas, 9 Haziran Pazartesi günü yayımladığı açıklamada, “Madleen” gemisinin açık denizde durdurulması ve soykırım savaşıyla karşı karşıya olan Gazze halkına sembolik yardımların ulaÅŸtırılmasının engellenmesinin, örgütlü bir devlet terörü ve uluslararası hukukun açıkça ihlali olduÄŸunu, insani saiklerle hareket eden sivil gönüllülere yönelik bir saldırı olduÄŸunu belirtti.
Hamas açıklamasında, tehditlere kararlılıkla direnen ve Gazze’nin yalnız olmadığını, insanlığın vicdanının hâlâ diri olduÄŸunu ortaya koyan, faÅŸist iÅŸgale karşı durduÄŸunu gösteren farklı milletlerden özgürlük yanlısı gönüllüleri selamladı.
Hamas, “Madleen” gemisinin ve Cezayir, Tunus, Ürdün ve diÄŸer ülkelerden gelen kara konvoylarının, siyonist propaganda makinesinin baÅŸarısızlığının canlı birer tanığı olduÄŸunu ve Gazze’ye yönelik halklar arası ve insani dayanışmanın büyüklüÄŸünü ortaya koyduÄŸunu ifade etti.
Hamas, gönüllülerin derhal serbest bırakılmasını talep ederek, iÅŸgalciyi onların güvenliÄŸinden tamamen sorumlu tuttu.
BirleÅŸmiÅŸ Milletler’e ve uluslararası kuruluÅŸlara bu suçu kınamaları ve Filistin halkına uygulanan kuÅŸatmayı kırmak için acilen harekete geçmeleri çaÄŸrısında bulundu. KuÅŸatmanın zaman aşımına uÄŸramayan bir suç olduÄŸunu ve dünyanın bu suça karşı her yolla mücadele etmeye devam edeceÄŸini vurguladı.
Ayrıca Hamas, Gazze’ye 17 yılı aÅŸkın süredir uygulanan haksız kuÅŸatmayı kırmaya yönelik tüm uluslararası giriÅŸimleri takdir ettiÄŸini ve desteklediÄŸini ifade etti.
Açıklamanın sonunda, “Madleen” gemisinin alıkonulmasının özgürlerin sesini susturamayacağı, Gazze ile artan küresel dayanışma dalgasını durduramayacağı, bilakis iÅŸgalciyi daha da yalnızlaÅŸtıracağı ve onun suç yüzünü dünya halklarına daha da ifÅŸa edeceÄŸi vurgulandı.
İşgalci İsrail ordusu, bugün sabah erken saatlerde, Gazze’ye gitmek ve kuÅŸatmayı kırmak amacıyla hareket eden “Madleen” gemisine korsanlık operasyonu gerçekleÅŸtirdi. Bu, 20 aydan uzun süredir devam eden soykırımın ardından dayanışma amacıyla düzenlenen bir seferdi.
Özgürlük Filosu Koalisyonu, kendisiyle irtibat kesilen gemiye iÅŸgal ordusunun baskın düzenlediÄŸini duyurdu. İsrail ordu radyosu ise, İsrail deniz komandolarının gemiyi kontrol altına aldığını doÄŸruladı.
Özgürlük Filosu Koalisyonu, İsrail güçlerinin “Madleen” gemisindeki gönüllüleri kaçırdığını belirtirken, gemide bulunan gönüllüler arasında El-Cezire'nin canlı yayın muhabiri Ömer Feyyad’ın da olduÄŸunu açıkladı.
Filistin Enformasyon Merkezi
Henüz yorum yapılmamış.