Sosyal Medya

Güncel

Başörtüsü için anayasa teklifinde önemli gelişme

Başörtüsü için hazırlanan anayasa teklifi hakkında açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ "24. ve 41. madde çalışması tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak aşamaya gelindi" dedi.



Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ, yeni anayasa çalışması ile ilgili, "Hazırlıklarımızı tamamladık. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a sunulacak aÅŸamaya gelindi. 24 ve 41. maddeler üzerinde deÄŸiÅŸiklikler yapılacak. Bugün ki MKYK toplantısında sunulması istenirse sunarız ama ÅŸuan için gündemde yok" dedi.

"HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI"

Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ, Anayasa Mahkemesi yeni üyesi Muhterem Ä°nce'nin yemin törenine katıldı.

Yemin töreninin ardından gazetecilerin yeni anayasa çalışması hakkında sorduÄŸu soruyu yanıtlayan BozdaÄŸ, hazırlıkların tamamlandığını, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a sunulacağını söyledi.

Bakan BozdaÄŸ, "24 ve 41. Maddeler üzerinde deÄŸiÅŸiklikler yapılacak. Bir takım görüÅŸler çerçevesinde çalışma ÅŸekillendi. CumhurbaÅŸkanımıza arz edeceÄŸiz. Bugün ki MKYK toplantısında sunulması istenirse sunarız ama ÅŸuan için gündemde yok" ifadelerini kullandı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, partisinin geçtiÄŸimiz günlerdeki grup toplantısında, baÅŸörtüsüyle ilgili, "Gelin çözümü yasa deÄŸil anayasa düzeyinde saÄŸlayalım." çaÄŸrısında bulunmuÅŸ ve "Ben arkadaÅŸlarıma talimatı bugün burada veriyorum. Adalet Bakanım baÅŸta olmak üzere Anayasa Komisyonundaki arkadaÅŸlarım hep birlikte çalışmalarını süratle hazırlayacaklar, önümüze getirecekler" ifadelerini kullanmıştı.

Anayasanın 24. maddesi neler, içeriÄŸi ne?

Herkes, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. 14 üncü madde hükümlerine aykırı olmamak ÅŸartıyla ibadet, dini ayin ve törenler serbesttir.

Anayasanın 41. maddesi nedir?

Aile, Türk toplumunun temelidir ve eÅŸler arasında eÅŸitliÄŸe dayanır. (1) (2)

Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öÄŸretimi ile uygulanmasını saÄŸlamak için gerekli tedbirleri alır, teÅŸkilatı kurar.

(Ek fıkra: 7/5/2010-5982/4 md.) Her çocuk, korunma ve bakımdan yararlanma, yüksek yararına açıkça aykırı olmadıkça, ana ve babasıyla kiÅŸisel ve doÄŸrudan iliÅŸki kurma ve sürdürme hakkına sahiptir.

(Ek fıkra: 7/5/2010-5982/4 md.) Devlet, her türlü istismara ve ÅŸiddete karşı çocukları koruyucu tedbirleri alır.

(1)Bu maddenin kenar baÅŸlığı “I. Ailenin korunması” iken, 7/5/2010 tarihli ve 5982 sayılı Kanunun 4 üncü maddesiyle metne iÅŸlendiÄŸi ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.

(2)Bu fıkraya, 3/10/2001 tarih ve 4709 sayılı Kanunun 17 nci maddesiyle ,”ve eÅŸler arasında eÅŸitliÄŸe dayanır”ibaresi eklenmiÅŸ ve metne iÅŸlenmiÅŸtir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.