Sosyal Medya

Güncel

Lübnan, İsrail'in 4 defa yaptığı yardım teklifini cevapsız bıraktı

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, İsrail ordusunun, 2021 yılı içinde ve son olarak geçen hafta olmak üzere BM Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL) aracılığıyla Lübnan ordusuna dört kez yardım teklifinde bulunduğunu dile getirdi.



Ä°srail, Lübnan ordusuna 4 kez yardım teklif ettiÄŸini açıkladı
KUDÜS (AA) - Ä°srail Savunma Bakanı Benny Gantz, Lübnan ordusuna defalarca yardım teklif ettiklerini söyledi.

Ä°srail basınına göre, dün Bahreyn'de temaslarda bulunan Gantz, Tel Aviv'de düzenlenen Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü Konferansı'na konuÅŸma kaydı gönderdi.

Ä°srailli Bakan, konuÅŸmasında, Ä°srail ordusunun, 2021 yılı içinde ve son olarak geçen hafta olmak üzere BirleÅŸmiÅŸ Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL) aracılığıyla Lübnan ordusuna dört kez yardım teklifinde bulunduÄŸunu dile getirdi.

 

Lübnan ordusunun temel malzemelerde sıkıntı yaÅŸadığını belirten Gantz, yardım teklifinin, "Ä°ran'ın desteklediÄŸi Hizbullah'ın güçlenmesiyle yüzleÅŸmesi için Lübnan ordusunu desteklemeyi amaçladığını" kaydetti.

Lübnan'ın bir "istikrarsızlık adası" haline geldiÄŸini belirten Gantz, Lübnan halkını "düÅŸman" olarak görmediklerini savundu.

Savunma Bakanı Gantz, ne tür yardım teklifinde bulundukları ve Lübnan makamlarının bu teklife nasıl yanıt verdiÄŸi konusunda ise açıklama yapmadı.

Öte yandan Haaretz gazetesine konuÅŸan Ä°srailli bir yetkili ise Gantz'ı yalanlayarak, Ä°srail'in Lübnan ordusuna deÄŸil Beyrut Limanı patlaması nedeniyle zarar gören Lübnan halkına yardım için UNIFIL üzerinden teklifte bulunduÄŸunu söyledi.

 

Ä°srailli Bakan, dün sürpriz bir ziyaretle Bahreyn'e gitmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.