Sosyal Medya

Burkina Faso'da rehin alınan Cumhurbaşkanı Kabore istifa etti

Burkina Faso'da gerçekleşen darbede bir grup asker tarafından alıkonulan Cumhurbaşkanı Roch Christian Kabore, istifa ederek görevinden ayrıldı.



Burkina Faso CumhurbaÅŸkanı Roch Christian Kabore, el yazısıyla kaleme aldığı ve ülkede kurulan yeni cunta yönetimine hitaben yazdığı mektubunda, yaÅŸanan olayların ardından toplumun yüksek yararı için tüm görevlerinden istifa kararı aldığını yazdı.

Kabore'nin mektubu sosyal medyada birçok hesap tarafından paylaşıldı.

Ülkede pazar günü baÅŸlayan askeri hareketliliÄŸin peÅŸinden dün akÅŸam kendilerine "KurtuluÅŸ ve Restorasyon için Yurtsever Hareket (MPSR)" adını veren cunta, yönetime el koyduÄŸunu duyurdu.

Cunta açıklamasında anayasanın askıya alındığı, hükümetin ve meclisin feshedildiÄŸi, gece yarısından itibaren hava ile kara sınırlarının ikinci bir emre kadar kapalı tutulacağı, ikinci bir emre kadar saat 21.00'den 05.00'e kadar sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edildiÄŸi bildirdi

ECOWAS VE AFRİKA BİRLİĞİ DARBEYİ KINADI

Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik TopluluÄŸu (ECOWAS) ve Afrika BirliÄŸi, MPSR tarafından yapılan darbeyi kınadı. ECOWAS, yaptığı açıklamada "Pazar gününden bu yana bir darbe giriÅŸimiyle karakterize edilen Burkina Faso'daki siyasi ve güvenlik durumunun evrimini büyük bir endiÅŸeyle izliyoruz. ECOWAS bu son derece ciddi eylemi kınıyor" ifadelerini kullandı.

NELER OLMUÅžTU?

Kamu kurumlarında silahlı çatışmaların yaÅŸandığı Burkina Faso’da CumhurbaÅŸkanı Roch Christian Kabore’nin bir grup asker tarafından alıkonulduÄŸu bildirilmiÅŸti. 

Burkina Faso'nun baÅŸkenti Vagadugu'da bir grup askerin çalışma ÅŸartları nedeniyle isyan baÅŸlatması üzerine ülke genelinde sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edilmiÅŸ, okullarda eÄŸitime 2 gün ara verilmiÅŸti.

Askeri darbe yapılacağı iddialarını yalanlayan Savunma Bakanı Barthelemy Simpore, yaptığı açıklamada durumun kontrol altında olduÄŸunu, çıkan isyanın amacının darbe deÄŸil daha iyi çalışma ÅŸartları olduÄŸunu belirtmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.