Sosyal Medya

Güncel

Kur korumalı mevduat tartışması büyüyor: Hayrettin Karaman’dan Cübbeli Ahmet’e yanıt

faizle işlem yapan bankalardan 'kur korumalı mavduat' hesabı açmanın ‘’haram’’ olduğunu söyleyen Cübbeli Ahmet’e Hayrettin Karaman’dan yanıt geldi.



Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, "Kur Korumalı TL Mevduat hesabı caiz midir?" sorusuna; faizle iÅŸlem yapan bankalardan 'kur korumalı mavduat' hesabı açmanın haram olduÄŸu fetvası vermiÅŸti. Yeni Åžafak Gazetesi yazarı Hayrettin Karaman bugünkü yazısında bu fetvaya; 'Ben bu kanaatte deÄŸilim, "Devletin ödemesi hibedir" diyorum.' diyerek itiraz etti.

Hayrettin Karaman'ın bugünkü yazısı;

Azdırılan para piyasasına çare

Zamanında alınan yerinde tedbir ile fiyatlar normalleÅŸme yoluna girdi. Bu defa da devletin ödemesinin faiz olup olmadığı tartışması ortaya çıktı. Bazı hocalar, devletin ödemesinin faiz olduÄŸu kanaatindeler. Ben bu kanaatte deÄŸilim, "Devletin ödemesi hibedir" diyorum.

 

Ä°çeriden ve dışarıdan ErdoÄŸan'ı düÅŸürmeyi dava edinmiÅŸ olanların oyunları yüzünden altın ve döviz fiyatları çok hızlı bir ÅŸekilde yükselmeye baÅŸlayınca o çevreler ellerini ovuÅŸturmaya; bir kısmı iktidar, bir kısmı intikam bir kısmı da sömürü hesapları yapmaya koyuldular.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.