Sosyal Medya

Güncel

İşte Susurluk, Barnabas İncili ve Abdullah Çatlı gerçeği

Bir dönem Türkiye, 'Barnabas İncili'ni gördüğü için öldürüldüğü iddia edilen isimlerle çalkalanmıştı. İddialara göre Abdullah Çatlı'nın Susurluk olayından sonra kaybolan çantasında Barnabas İncili vardı. Ancak Çatlı'nın yakın arkadaşı Haluk Kırcı, kazadan yıllar sonra 'Kaybolan Çanta' hikayesini, kendisini kurtarmak için ürettiğini söyledi.



Barnabas Ä°ncili, yaklaşık olarak 16. yüzyılın son çeyreÄŸinde Müslüman bakış açısıyla yazılmış bir psödoapokrif incil olarak bilinir. Bir dönem Türkiye, bu incilin gerçek nüshasının yerini bildikleri ve gördükleri için öldürüldüÄŸü iddia edilen isimlerle çalkalanmıştı. O isimler arasında en dikkat çekenleri ise 80'li yıllara damga vuran Abdullah Çatlı ve vefatıyla büyük bir kitleyi yasa boÄŸan Büyük Birlik Partisi Genel BaÅŸkanı Muhsin YazıcıoÄŸlu olmuÅŸtu.
 
SUSURLUK'TA KAYBOLAN ÇANTA
 
Barnabas Ä°ncili ve Abdullah Çatlı arasındaki iliÅŸki, Susurluk Kazası'ndan sonra ayyuka çıktı. 3 Kasım 1996 yılında meydana gelen Susurluk Kazası'nda hayatını kaybedenlerden biri de Abdullah Çatlı'ydı. Nitekim kazadan sonra Çatlı'nın çantası kaybolmuÅŸtu. Ä°ddialara göre söz konusu çantanın içerisinde herkesin aradığı Barnabas Ä°ncili vardı. Öyle ki Çatlı'nın kazadan kısa bir süre önce Muhsin YazıcıoÄŸlu'nu aradığı, önemli bir konuda görüÅŸmek istediÄŸi bile iddia edildi.
 
ANKARA ADLÄ°YESÄ°'NDE BULUNAN Ä°NCÄ°L
 
2012 yılında geldiÄŸimizde ise Türkiye, Ankara'dan gelen bir habere kilitlendi. O habere göre Ankara Adliyesi'nin deposunda 12 yıldır herkesten haber siz duran bir Ä°ncil bulundu. Nitekim, 1996 yılı ve 2000 yılı arasındaki süre zarfının çok kısa olması da bu iddiaları güçlendirmiÅŸti. El yazması Ä°ncil'in, 2000 yılında KKTC'den gelen bir kiÅŸinin bavulunda bulunduÄŸu ve 12 yıl Ankara Adliyesi deposunda kaldığı öne sürüldü.
 
KUTLU ADALI CÄ°NAYETÄ°
 
Ankara Adliyesi'nde bulunan Ä°ncil ve Kutlu Adalı cinayeti arasında da baÄŸlantılı olduÄŸu iddiası çok geçmeden gündeme oturdu. Meclis Susurluk Komisyonu üyesi ve eski bakan Fikri SaÄŸlar, ''1996 yılı Mart ayında, St. Barnabas Manastırı Ä°kon ve Arkeoloji Müzesi soyuldu, Barnabas Ä°ncil'i de çalındı'' iddiasını ortaya attı. SaÄŸlar, Susurluk olayı ile bu soygun arasındaki baÄŸlantıyla ilgili ise, ''Soygunu araÅŸtıran Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı, olay gecesi manastıra gelen araç plakalarından, derin çete baÄŸlantılarına ulaÅŸtı. Sonra tehdit edilip, Uzi marka bir silahla öldürüldü. Biz Susurluk Komisyonunda, Adalı'nın öldürüldüÄŸü 7 Temmuz 1996 günü, Abdullah Çatlı'nın da Kıbrıs'ta olduÄŸunu ve Mehmet Özbay kimliÄŸiyle adaya girdiÄŸini belirledik. Kutlu Adalı'nın eÅŸiyle de görüÅŸtüm, TBMM'ye önergeler verdim" dedi.
 
MUHSÄ°N YAZICIOÄžLU VE BARNABAS Ä°LÄ°ÅžKÄ°SÄ°
 
Barnabas Ä°ncili olayında ismi geçenlerden biri de Büyük Birlik Partisi Genel BaÅŸkanı Muhsin YazıcıoÄŸlu'ydu. Oyuncu ve yönetmen Ahmet Yenilmez, merhum Muhsin YazıcıoÄŸlu'nun vefatından 15 gün önce kendisine cep telefonundan Barnabas incilinin fotoÄŸraflarını gösterdiÄŸini belirterek, "(Bunu gören herkes ölmüÅŸ, biliyor musun?) dedi. Bir arkadaÅŸ da 'baÅŸkanım siz gördünüz mü?' dedi. 'Görüyoruz iÅŸte' dedikten 15 gün sonra öldü" ifadesini kullandı.
 
HALUK KIRCI YILLAR SONRA AÇIKLADI
 
Muhsin YazıoÄŸlu'yla ilgili efsaneler henüz gerçekliÄŸe kavuÅŸmadı ancak Abdullah Çatlı ve Barnabas Ä°ncili hakkındaki hikaye, geçtiÄŸimiz aylarda Haluk Kırcı tarafından sona erdirildi. Çatlı'nın yakın arkadaşı Haluk Kırcı, Susurluk Olayı'ndan sonra Çatlı'nın cenazesini gören ilk kiÅŸi olduÄŸunu ve "Kayıp Çanta" hikayesini kendisini kurtarmak adına ürettiÄŸini söyledi.
 
BARNABAS Ä°NCÄ°LÄ° NEDÄ°R?
 
Ä°sa'nın öÄŸrencilerinden olan Barnabas tarafından yazılan Ä°ncil, Ä°sa'nın ilahlığını kabul etmediÄŸi için Roma Katolik Kilisesince yasaklanmıştı. Ä°ncil, M.S. 325'e kadar Ä°skenderiye kilisesinde saklandı. Yasaklanınca, kopyaları yazıldı. Hem aslı, hem de el yazması kopyaları yıllarca elden ele dolaÅŸtı. Asıl adı Joseph olan ve Kıbrıs Salamis'te doÄŸan Barnabas, ölümünden sonra adına yaptırılan Magosa'daki St. Barnabas Manastırına gömülmüÅŸtür.
 
Kaynak: haberler.com

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.