Sosyal Medya

Güncel

''Hapishaneden firar eden 6 Filistinlinin hayatlarından İsrail sorumlu''

Gazze'deki İslami Cihad Hareketi, Gilboa Hapishanesi'nden firar eden ve daha sonra yakalanan 6 Filistinlinin hayatlarından İsrail'i sorumlu tuttu.



Hareketten yapılan yazılı açıklamada, "Esirlerin özgürlüÄŸü için çalışmaya devam etme sözü veriyoruz. Bu en acil ve öncelikli görevlerimizden biridir." ifadelerine yer verildi.
 
6 Eylül'de ülkenin kuzeyindeki Gilboa Hapishanesi'nden firar eden 6 Filistinlinin hayatlarına gelecek herhangi bir olumsuz duruma karşı Ä°srail'in sorumlu tutulduÄŸu belirtilen açıklamada, Filistin halkı, 6 mahkumun ailelerini ve genel olarak mahkumları desteklemek için gösteri yapma çaÄŸrısı yapıldı.
 
HAPÄ°STEN FÄ°RAR EDEN 6 FÄ°LÄ°STÄ°NLÄ° TUTUKLU
Filistinli 6 tutuklu, 6 Eylül sabahı, Ä°srail'in kuzeyinde yer alan yüksek güvenlikli Gilboa Hapishanesi'nden tünel kazarak firar etmiÅŸti.
 
Hapisten kaçan Fetih Hareketi'nin silahlı kanadı El-Aksa Åžehitleri üyesi Zekeriya ez-Zubeydi ile Ä°slami Cihad Hareketi mensubu Muhammed Kasım el-Arıda, Yakub Mahmud Kadri ve Eyhem Fuad Mahmud Abdullah el-Arıda yakalanmıştı.
 
Hapisten firar eden diÄŸer iki Filistinli tutuklu Eyhem Fuad Kemamci ve Yakub Nufeyat'ın da dün yakalanmasıyla firar eden tüm Filistinli tutuklular yakalanmış oldu.
 
Filistin kaynaklarına göre, Ä°srail hapishanelerinde 365'i "idari tutuklu" olmak üzere yaklaşık 4 bin 500 Filistinli bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.