Sosyal Medya

Güncel

İsrail'de okulların açılmasına bir gün kala vaka sayısında rekor

İsrail'de okullarda yüz yüze eğitimin başlamasına 24 saat kala yeni tip koronavirüs salgınının başlangıcından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçti.



Ä°srail SaÄŸlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, son 24 saatte 10 bin 947 kiÅŸinin testinin pozitif çıktığı, 24 hastanın da hayatının kaybettiÄŸi belirtildi.

Bunun ülkede salgının baÅŸladığı Åžubat 2020'den bu yana görülen en yüksek günlük vaka sayısı olduÄŸu ifade edildi.

Böylece yaklaşık 9.3 milyon nüfusa sahip Ä°srail'de toplam vaka sayısının 1 milyon 66 bini geçtiÄŸi, 6 bin 943 kiÅŸinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiÄŸi kaydedildi.

 
 

Aktif vaka sayısının 83 bini aÅŸtığı ülkede hastalardan 719'nun durumunun ağır olduÄŸu aktarıldı.

OKULLAR YARIN AÇILACAK

Vakalardaki artışa raÄŸmen Ä°srail yönetimi, 1 Eylül'de yüksek riskli olmayan bölgeler dışında okullarda yüz yüze eÄŸitime baÅŸlanmasına karar vermiÅŸti.

EÄŸitim Bakanlığı'nın planı doÄŸrultusunda velilerin onayı alınmak kaydıyla 12 yaÅŸ üstü öÄŸrencilere okullarda Kovid-19 aşısı yapılacak.

12 yaşından küçük öÄŸrencilerden ise okula alınabilmeleri için en fazla 48 saat önce yapılmış Kovid-19 testinin negatif olduÄŸunu gösteren sonucu ibraz etmeleri istenecek.

 
 

ÖÄŸretmenler ve personel de aşı olduklarına dair belgeyi ya da Kovid-19 testinin negatif olduÄŸunu gösteren test sonucunu ibraz ederek okula alınacak.

ÜÇÜNCÜ DOZ Ä°LE SALGININ ÖNÜNE GEÇÄ°LMEYE ÇALIÅžILIYOR

Delta varyantının etkisiyle günlük vakaların hızla yükseldiÄŸi ülkede üçüncü doz aşı uygulamasıyla salgın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Daha önce kademeli olarak farklı yaÅŸ gruplarına üçüncü doz Kovid-19 aşısı yapılmasına karar veren Ä°srail yönetimi, son olarak 29 AÄŸustos'ta 12 yaÅŸ üstü kiÅŸileri bu gruba eklemiÅŸti.

 
 

Ülkede ÅŸu ana kadar 5 milyon 974 bin kiÅŸiye Kovid-19 aşısının birinci, 5 milyon 482 bin kiÅŸiye ikinci, 2 milyon 157 bin kiÅŸiye de üçüncü dozu yapıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.