Sosyal Medya

Güncel

Trump'tan Nijerya liderine ''Twitter'' tebriÄŸi

Telegraph'ta açıklama yayımlayan Trump, Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari'ye gelen yasağa misilleme olarak Twitter'ı yasaklayan Nijerya'yı tebrik etti.



Pek çok sosyal medya platformundan taraftarlarının 6 Ocak'ta ABD Kongresine saldırmasını teÅŸvik ettiÄŸi gerekçesiyle kovulan eski BaÅŸkan Donald Trump, Twitter'ın isyancılara karşı 'soykırım' tehdidinde bulunduÄŸu ÅŸikayetleri üzerine hesabını askıya aldığı Nijerya Devlet BaÅŸkanı Muhammed Buhari'ye dostluk eli uzattı.

Twitter ve Facebook'ta yasaklı bulunan Trump, Telegraph hesabında yayımladığı açıklamada, CumhurbaÅŸkanı Buhari'ye gelen yasaÄŸa misilleme olarak Twitter'ı yasaklayan Nijerya hükümetini tebrik etti.

Ä°fade özgürlüÄŸü ve açıklığına izin vermediÄŸi için Twitter ve Facebook'a daha fazla ülkede yasak gelmesi çaÄŸrısı yapan Trump, "Tüm sesler duyulmalı" dedi.

'Bu arada sosyal medyada baÅŸka rakiplerin çıkacağını ve sanal alemde tutunacağını' dile getiren 45. BaÅŸkan, Twitter ve Facebook'a atıfla "Kendileri kötüyken kim oluyor da baÅŸkalarına iyi ve kötü dayatıyorlar" diye çıkıştı.

"Belki de baÅŸkanken ben bunu (yasak getirmeyi) yapmalıydım. Ama (Facebook CEO'su Mark) Zuckerberg durmadan beni aradı ve Beyaz Saray'a akÅŸam yemeÄŸine gelip bana ne kadar muhteÅŸem olduÄŸumu anlatıp durdu" diye sitayiÅŸ eden Trump, paylaşımını gelecek ABD baÅŸkanlık seçimlerinde aday olacağına ve kazanırsa kendisini yasaklayan sosyal medyayı yasaklayacağına iÅŸaret eder ÅŸekilde noktaladı: "2024?"

Trump'ın yasaklı durumu, Twitter'da kalıcıyken, Facebook ve kardeÅŸi Instagram en az 2 yıl süreceÄŸi açıklamasını yaptı.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.