Sosyal Medya

Güncel

Merkel'den dikkat çeken çıkış: Hamas olmadan ateşkes olmaz

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İsrail ile Filistin arasında ateşkes sağlanması için Hamas ile dolaylı görüşmeler yapılmasına destek verdi.



Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, Ä°srail ile Filistin arasında ateÅŸkes saÄŸlanması için Hamas ile dolaylı görüÅŸmeler yapılmasına destek verdi.

Merkel, WDR Avrupa Forumu'nda yaptığı açıklamada, Ä°srail'in Filistin'e saldırılarını ve gerilimin tırmanmasını deÄŸerlendirdi.

"Afganistan'da Taliban ile görüÅŸmeler yapıldı. Hamas ile de bir ÅŸekilde konuÅŸulmasını destekler misiniz?" sorusuna cevap veren Merkel, Hamas ile dolaylı temasların olması gerektiÄŸini ifade etti.

Mısır'ın ve baÅŸka Arap ülkelerinin Hamas ile konuÅŸtuklarını aktaran Merkel, "Hamas ile hiçbir temas olmadan bu (çözüm) olmaz. Bunu her zaman doÄŸrudan yapmak gerekmez ancak elbette Hamas'ın belli bir ÅŸekilde dahil edilmesi gerekiyor. Çünkü Hamas olmadan ateÅŸkes olmaz." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Merkel, Ä°srail'in kendisine yönelik saldırılara karşı koyduÄŸunu iddia ederek, Ä°srail'in "kendini savunma hakkını" desteklediklerini belirtti.

Almanya'da antisemitizm olaylarını da sert ÅŸekilde kınadığını söyleyen Merkel, "Bunun, Ä°srail devletinin politikasına yönelik eleÅŸtiri konusundan ayrı tutulması gerekir. Bu ifade edilir. Bu Ä°srail'de de ifade edilir. Bizim burada da ifade edilebilmelidir." dedi.

Merkel, kendisinin de Ä°srail'in yerleÅŸim politikasını eleÅŸtirdiÄŸini anımsatarak, ancak sinagogların önünde gösteri yapılmasına, bayrakların yakılmasına ve MuseviliÄŸe karşı tümden karşı olunmasına "sıfır tolerans" göstereceklerini kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.