Sosyal Medya

Güncel

Hamas, İsrail'e ait Urim Üssü'nü vurdu

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’e ait Urim Üssü’nü vurduklarını açıkladı.



Filistin'e ait Savt Al-Aqsa radyosu üzerinden yapılan yayında Ä°zzeddin el-Kassam Tugayları, Ä°srail ordusunun en önemli sinyal istihbarat toplama kurulumu olan Urim Üssü'nü vurduklarını, ayrıca Netivot kentine yönelik füze saldırılarını yeniden baÅŸlattıklarını bildirdi.

Haberde, “Urim (Askeri) Üssü'nü vurduk, ayrıca (Ä°srail'in güneyindeki) Netivot kentine yönelik füze saldırılarını yeniden baÅŸlattık” denildi. Ä°zzeddin el-Kassam Tugayları aynı zamanda Ä°srail'in güneyinde yer alan Kiryat Malakhi ÅŸehrini vurduklarını da açıkladı.

Ä°slami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Kudüs Tugayları ise Ä°srail'in güneyinde Gazze Åžeridi'yle sınır bölgesinde yer alan Nahal Oz yerleÅŸiminin yakınındaki askeri tesise yönelik yeni saldırılarda bulunduÄŸunu açıkladı.

KUDÜS VE GAZZE'DEKÄ° OLAYLAR
Ä°srail'in iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da ramazan ayında ibadet edenlere saldırması ve Åžeyh Cerrah mahallesi sakinlerini evlerinden zorla çıkarma planı bölgede gerginliÄŸi tırmandırmıştı.

Gazze Åžeridi'ndeki Filistinli gruplar, Ä°srail polisinin iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Åžeyh Cerrah mahallesinden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

Ä°srail polisinin Mescid-i Aksa ve Åžeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniÅŸ grupları Ä°srail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine Ä°srail ordusu, Gazze Åžeridi'ne yönelik 'Surların Muhafızı' adıyla askeri operasyon baÅŸlatıldığını bildirmiÅŸti.

Son verilere göre karşılıklı saldırılarda Ä°srail tarafında en az 10 kiÅŸi, Filistin tarafında ise 220'den fazla kiÅŸi yaÅŸamını yitirdi.

kaynak: timeturk.com

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.