Sosyal Medya

Güncel

Paşinyan, Azerbaycan'ı suçlayarak Putin'den askeri destek istedi

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Azerbaycan ile sınır ihtilafı nedeniyle yapılan görüşmelerden sonuç alınamadığını duyurdu ve Rusya lideri Putin'den askeri destek de dahil olmak üzere yardım istediğini açıkladı.



Ermenistan BaÅŸbakanı Nikol PaÅŸinyan, Azerbaycan ile sınır ihtilafı nedeniyle yapılan görüÅŸmelerden sonuç alınamadığını duyurdu ve Rusya lideri Putin'den askeri destek de dahil olmak üzere yardım istediÄŸini açıkladı.
 
PaÅŸinyan, dün yaptığı açıklamada, Azerbaycan ile Ermenistan arasında iki ülkenin arasında kalan Sev Gölü konusunda yaÅŸanan gerginliÄŸin ardından yapılan görüÅŸmelerde anlaÅŸma saÄŸlanamadığını açıkladı.
 
GörüÅŸmelerin bugün de süreceÄŸini duyuran PaÅŸinyan, Azerbaycan tarafının söz verildiÄŸi gibi askeri güçlerini bölgeden tam olarak çekmediÄŸini belirtti.
 
Azerbaycan'ı askeri çatışmaya kışkırtmakla suçlayan Ermenistan BaÅŸbakanı, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüÅŸmede askeri destek de dahil olma üzere yardım talep ettiÄŸini belirtti.
 
Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov ise görüÅŸme ile ilgili cuma günü yaptığı açıklamada, "Ermeni tarafı sınırdaki durumla ilgili aşırı endiÅŸelerini dile getirdi. Bu endiÅŸeyi BaÅŸkan Putin de paylaÅŸtı." dedi. Moskova yönetimi açıklamasında Ermenistan'ın askeri destek isteÄŸine deÄŸinilmedi.
 
Ermenistan Kolektif Güvenlik AntlaÅŸması Örgütü'ne baÅŸvuruyor
Ermenistan BaÅŸbakanı Nikol PaÅŸinyan, konuyla ilgili Kolektif Güvenlik AntlaÅŸması Örgütüne baÅŸvurulması yönünde karar aldı.
Rusya, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Belarus'un üye olduÄŸu Kolektif Güvenlik AntlaÅŸması Örgütü askeri ittifakın 2. maddesine göre üye ülkeden birinin toprak bütünlüÄŸüne yapılan tehdit tüm üye devletlere yapılmış bir saldırı olarak deÄŸerlendiriliyor.
 
Azerbaycan: Ermenistan sınır rejimi gerçekliÄŸini kabullenmeli
Azerbaycan DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Leyla Abdullayeva, Azerbaycan'ın kendi toprak bütünlüÄŸü çerçevesinde sınır koruma sisteminin güçlendirilmesine yönelik tedbirler aldığını, bu faaliyetlerin haritalar kullanılarak gerçekleÅŸtirildiÄŸini söyledi.
Abdullayeva, "Erivan yönetimine, Azerbaycan'ın Zengilan, Gubadlı, Laçın ve Kelbecer bölgelerindeki sınır rejimi gerçekliÄŸini kabullenmelerini, bölgedeki durumu mesnetsiz ÅŸekilde gerginleÅŸtirmemelerini tavsiye ediyoruz. Bu tür vakalar, her iki tarafın askeri yetkilileri arasındaki karşılıklı temaslar yoluyla çözülebilir ve çözülmelidir." açıklamasında bulundu.
 
Kaynak: Euronews

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.